02:41

Evo kako da pripremite svoj automobil za predstojeće hladne dane!

TEMPERATURE IDU U MINUS

EVO KAKO DA PRIPREMITE SVOJE VOZILO ZA PREDSTOJEĆE HLADNE DANE: Profesor je otkrio sve sitne trikove koji će vas ZAPANJITI!

Društvo -

Posle više nego prolećnog početka godine, u narednom periodu očekuju nas prave januarske temperature koje će ići i u minus.

Profesor Milan Vujanić otkrio nam je na koji način da se spremimo za predstojeće hladne periode.

- Prvenstveno je važno za automobil da rashladna tečnost nije voda, jer se ona može smrznuti zimi, a zatim moramo imati pneumatike koji su zimski i ne samo dok ima snega. Već i kad je hladno. Morate znati da sastav gume koji je odgovarajuć za niže temperature nije isti kao sastav gume za više temperature. Tako da nemaju iste efekte kočenja. Nama je pneumatik važan za dve funkcije bez kojih ne možemo bezbedno voziti, a to je upravljanje i kočenje. Potrebno je i staviti nešto ređe ulje stavljati u motor, jer zimi kad je hladno ulje postaje gušće nego što je normalno pa je tako teže startovanje motora - rekao je profesor Vujanić.

automobil, zima, sneg
foto: Kurir Televizija

Profesor nam je takođe otkrio kako da se rešimo zaleđenih prozora i kako da se to više ne dešava.

- Ako bi trebalo da se zaštite stakla onda bi trebali staviti folije ispod brisača koji bi zamrzavanje zaustavili. Mada postoje tečnosti koje služe za brzo odmrzavanje stakla, ali ne one koje se stavljaju u posudu za prskanje već one koje mi posipamo ručno - istakao je profesor.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

00:16

SLUPAN FERRARI 488 NA AUTOPUTU MILOŠ VELIKI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track