VELIKA RADOST U SELU GORAŽDEVAC: Uoči Srpske Nove godine Meridian posetio decu na Kosovu i Metohiji
Foto: Promo

VELIKA RADOST U SELU GORAŽDEVAC: Uoči Srpske Nove godine Meridian posetio decu na Kosovu i Metohiji

Društvo -

Najveća praznična radost su osmesi mališana

Neke stvari više su od tradicije, pa tako i veliki karavan humanosti kompanije Meridian širom Kosova i Metohije uoči Srpske Nove godine.

Najveće regionalno ime iz sveta zabave već godinama unazad, osim što postavlja najviše standardne održivog i savesnog poslovanja, podseća i na to šta je odgovornost prema zajednici, organizujući brojne humanitarne akcije, kao i kampanje donacija i podrške ugroženim porodicama, a posebno mališanima u vreme najradosnijih praznika.

Povodom obeležavanja Nove godine po Julijanskom kalendaru, u svojstvu svojevrsnih ambasadora humanosti i solidarnosti sa našim narodom, zaposleni u Meridianu su novogodišnjim paketićima obradovali mališane u najvećem srpskom selu Goraždevac.

Meridian
foto: Promo

Ujedno, bila je to prilika i za veoma konstruktivni razgovor sa predsednicom opštine Gračanica, prof.dr Ljiljanom Šubarić, kako bi se konkretizovale dalje aktivnostima na unapređenju saradnje sa ovom lokalnom samoupravom.

Meridian
foto: Promo

Osim već dobro poznatih, sada već višedecenijskih iskušenja, naše sugrađane u južnoj srpskoj pokrajini već više godina pogađaju i problemi i nedaće pouzrokovane pandemijom virusa korona, a početkom prošle godine desile su se i velike poplave, čije se posledice u najvećem delu sanirane velikodušnim donacijama upravo kompanije Meridian, prevashodno u vidu pumpi za izvlačenje vode.

Zahvaljujući naporima i posvećenošću zaposlenih u ovoj kompaniji, koja je jedno od najvećih evropskih imena u industriji igara na sreću, čarolija novogodišnjih i božićnih praznika ni ove godine nije mimoišla naše najmlađe na Kosovu i Metohiji. Kompanija Meridian će i u narednim danima biti u opsežnoj kampanji humanosti širom Pokrajine.

DVA MILIONA EVRA DONIRANO ZDRAVSTVU U SRBIJI, REGIONU I SVETU

Put oporavka ovih divnih mališana ne bi bio moguć bez posvećenih lekara koji se, kao i u celom svetu, dve godine nose sa naletima globalne pandemije. Regionalni lider u industriji zabave i igara na sreću takođe je svojevrsni rekorder u kampanji saniranja posledica nastalih pandemijom, jer svakog dana obilazi bolnice, zdravstvene centre i lokalne zajednice širom Srbije. Kao šampion društvene odgovornosti, ova kompanija je do sada donirala više od dva miliona evra zdravstvenim sistemima Evrope i sveta, na svim tržištima na kojima posluje.

MERIDIAN I MINISTARSTVO ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE POŠUMLJAVAJU SRBIJU

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i direktor kompanije Meridian Vuk Dinčić nedavno su potpisali Memorandum o saradnji, na osnovu kojeg će domaća kompanija u naredne tri godine novčanim sredstvima i donacijama u vidu mladih sadnica aktivno pošumljavati celu zemlju sa ciljem unapređenja kvaliteta vazduha i javnog zdravlja.

Time je i formalno otpočeo veliki ekološki projekat koji kompanija sprovodi iz oblasti zaštite životne sredine, a već u uvodnoj fazi Meridian će donirati više od 1.000 mladih sadnica lokalnim samoupravama u Novom Sadu, Subotici, Kikindi, Beloj Crkvi i Bačkoj Palanci.

HILJADU DANA HUMANOSTI MERIDIANA

Poseta ovom delu naše zemlje nastavak je jedne od najdužih kampanja solidarnosti i društvene odgovornosti ikada organizovane kada je reč o domaćim kompanijama. U danima za nama navršilo se tačno 1000 dana kako je kompanija Meridian neprestano na terenu, pomažući zdravstvenim centrima, organizacijama Crvenog krsta, javnim kuhinjama, centrima za socijalni rad, udruženjima, kulturnim ustanovama u više od 200 gradova i opština širom Balkana. Isto važi i za čaroliju novogodišnjih praznika - da bi Nova godina i Božić bili čarobno iskustvo i za decu bez roditelja, pobrinula kompanija Meridian, posetom Svratišu za decu Novi Beograd, kao i u Domu za decu i omladinu „Vera Blagojević“ Banja Koviljača.

KOŠARKAŠI FMP MERIDIAN I CRVENE ZVEZDE IGRALI ZA LANU I LENKU

Igra pod obručima čarobna je ne samo zbog toga što se u sekundi sve može preokrenuti, već i zato što se na samo jednom meču može izvojevati ogromna pobeda. Tako su u samom finišu minule godine košarkaši FMP Meridian i Crvene zvezde odigrali jednu od najvažnijih utakmica ABA lige u ovoj sezoni. Osim što su učvrstili prva dva mesta na tabeli, košarkaši ova dva tima svojim preciznim šutevima pomogli su devojčicama Lani Stefanović i Lenki Anđelković da brže pobede u borbi za zdravlje, jer je kompanija za svaku trojku u dvorani u Železniku spremila po 20.000 dinara koji će biti donirani porodicama.

VELIKA KAMPANJA BORBI PROTIV SMA

Meridian već nekoliko godina svojim donacijama podržava borbu mališana, njihovih roditelja i domaćih humanitarnih fondacija za blagovremeno lečenje od SMA. Veliko košarkaški mečevi kao pozornica humanosti nisu novost u ovoj kompaniji. Tako je lider u industriji igara na sreću prošle godine, organizacijom međunarodnog košarkaškog turnira u šutiranju trojki kako bi se prikupila sredstva za lečenje male Sofije Markuljević, a ove godine pobedom na humanitarnoj licitaciji svojom donacijom pomogao je da Boško Gugleta na vreme otputuje u inostranstvo i započne lečenje od iste bolesti.

PODRŠKA KAMPANJI VAKCINACIJE

Mnogo pre nego što su korona brojke srušile sve neslavne rekorde, Meridian se priključio kampanji promocije masovne imunizacije stanovništva u Srbiji, organizujući posebne pogodnosti za svoje korisnike koji dostave dokaz o obavljenoj vakcinaciji. Takođe, domaća kompanija se priključila i finansijski pomogla globalne projekte, poput UNICEF programa podrške imunizaciji stanovništva Indije. Svuda gde posluje, prostorije ove kompanije periodično se adaptiraju u vakcinalne punktove, a imunizaciju mogu da prime ne samo zaposleni, već i svi građani koji su odgovorni prema sebi i zdravlju drugih. Ova kompanija svojim primerom već godinama podstiče građane da se uključe i u akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track