BOLESNA KOBILA GRETA RASPLAKALA JE SRBIJU: Bila je pred klanjem, sa Kosova je PRODATA "ZA DUG"! Mnogo je starija nego što se misli
Kobila Greta, Foto: Printscreen/Facebook

DOŽIVEĆE LEPU STAROST

BOLESNA KOBILA GRETA RASPLAKALA JE SRBIJU: Bila je pred klanjem, sa Kosova je PRODATA "ZA DUG"! Mnogo je starija nego što se misli

Društvo -

Divna žena, Anita, otkupila je i pružila joj još jednu šansu za život

Za kobilu Gretu naporan i mučan rad bili su deo svakodnevice.

Smrt joj se bližila zbog bolesti i istrošenosti.

Vlasnik ju je oglasio za klanje, jer je u takvom stanju za njega bila beskorisna. Pojavila se onda jedna divna žena, Anita, otkupila je i pružila joj još jednu šansu za život.

Kako je njena nova vlasnica objavila na mrežama, dr Vlada Antic u sredu je obavio pregled kobile Grete. Ispostavilo se da je Greta stara 11,12 godina, a ne pet kako su im rekli ljudi.

- Dr Antić je potvrdio da ima sipnju/astmu, prvi rezultati pokazali su da ima niske leukocite, nije mogao da uzme uzorak stolice što će obaviti naknadno pošto Greta bude prebačena u drugu štalu gde će biti sama. Ona lepo jede, i dalje je otvoren poziv za ljude koji žele da doniraju jabuke i šargarepe, a nalaze se u Zrenjaninu i okolini - napisali su njeni novi vlasnici na Fejsbuku i dodali da se u međuvremenu saznalo da je Greta dovezena sa Kosova i prodata "za dug" ljudima od kojih je Anita otkupila, da je bila radni konj.

- Korišćena je za izvlačenje drva iz šume i imala je veoma težak život (mnogi konji u Srbiji žive tako i budu prodati klanici kada im ljudi potroše snagu i energiju, zauzvrat im ne obezbeđujući ništa). Sve opcije su otvorene, ja želim da ona dočeka proleće na nekom proplanku gde će mirno šetati i živeti svoje dane. Dr Antić je rekao da ona nije životno ugrožena. Idemo dalje. Hvala svima na podršci koju dajete Greti - napisali su oni.

Kurir.rs / S. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track