KRIZNI ŠTAB ZASEDA SUTRA U 15 SATI: Medicinski deo ne odustaje od ove TRI MERE!
Foto: Printscreen Facebook/ Goran Vesić

KORONA SE NE PREDAJE

KRIZNI ŠTAB ZASEDA SUTRA U 15 SATI: Medicinski deo ne odustaje od ove TRI MERE!

Društvo -

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa biće održana sutra u 15 časova, a osim odluke o školama, uprkos tome što imamo rekordan broj zaraženih kovidom 19, članovi su skeptični po pitanju donošenja novih, oštrijih mera.

Kako se saznaje u Kriznom štabu, medicinski deo će opet tražiti da kovid propusnice budu obavezne 24 sata u ugostiteljskim objektima, da se skrati radno vreme i smanji broj dozvoljenih ljudi u zatvorenom prostoru.

Međutim, osim što će biti dogovorena odluka oko škola, skeptični su da će bilo šta drugo biti doneto, piše Telegraf.

Najverovatnije će biti doneta odluka da drugo polugodište počne kada je i planirano, 24. januara, dakle neće biti produžen raspust. S tim da bi deca do petog razreda imala kombinovanu nastavu, a ostali i srednjoškolci onlajn - navodi izvor.

Na sednici će najpre biti analizirana epidemijska situacija, koja nimalo nije dobra od početka godine. Gužve su velike u i ispred kovid ambulanti, a polako se povećava i broj prevoza do bolnica kovid pacijenata. To pokazuju izveštaji Hitne pomoći o interkliničkom prevozu.

Večeras se dočekuje srpska Nova godina, koju polako gradovi otkazuju, a kako saznajemo, ono što se ubuduće može dešavati jeste da će lokalne zajednice prećutno biti ovlašćene da otkazuju manifestacije na otvorenom.

Kurir.rs/Telegraf.rs

Bonus video:

06:09

ANA BRNABIĆ O MERAMA: Država je uradila posao najbolje na svetu, vakcinišite se ljudi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track