NOVO MALTRETIRANJE GRAĐANA! EKOLOŠKI PROTESTI U SRBIJI: Završena blokada auto-puta u Beogradu, incident kod Sava centra
Foto: BETA/Amir Hamzagić

blokade saobraćaja

NOVO MALTRETIRANJE GRAĐANA! EKOLOŠKI PROTESTI U SRBIJI: Završena blokada auto-puta u Beogradu, incident kod Sava centra

Društvo -

Ekološke organizacije nastavile su danas sa blokadama saobraćajnica na više lokacija u Srbiji, a protesti su se završili u većini mesta posle sat vremena. Blokade su bile slabo posećene, kao i prethodnog puta.

Povređen čovek u Šapcu

Na blokadi puta u Šapcu desio se incident kada je jedan od demonstranata povređen, a Hitna pomoć je brzo stigla na lice mesta i zbrinula ga.

Završena blokada auto-puta kod Sava centra

Blokada auto-puta u Beogradu završena je posle manje od sat i po od početka, iako je prvobitno najavljeno da će trajati dva sata. Saobraćaj je ubrzo normalizovan.

Beograd, Protesti, blokade, Autoput, Gazela
foto: BETA/Amir Hamzagić

Završene blokade u Preljini i Užicu

Oko 14 sati završene su blokade na magistralnom putu kod Preljine, kao i na mostu u Užicu.

Incident kod Sava centra

Manji incident dogodio se kod Sava centra kada je jedan vozač, kako je rekao bolestan, pokušao kolima da prođe kroz masu. Demonstranti mu to nisu dozvolili, a nakon kraće prepirke i manjeg incidenta, vozač je krenuo u rikverc. Situacija se ubrzo smirila.

Blokirani auto-put kod Sava centra i Gazela

Demonstranti okupljeni oko ekoloških oranizacija oko 13 sati blokirali su auto-put kod Sava centra u Beogradu, kao i most Gazela. Kod sava centra su se pojavili vođa Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, arhitekta Dragoljub Bakić, prorektor Univerziteta u Beogradu Ratko Ristić, karikaturista Dušan Petričić, Nebojša Zelenović iz pokreta Zajedno za Srbiju.

Trbušnica, blokada graničnog prelaza, blokade
foto: Kurir/T.Ilić

Blokada u Preljini, Užicu, Šapcu

Blokiran je magistralni put kod Preljine. Blokirani su i put između Požege i Kosjerića kod mesat Pesak, Ložionički most u Užicu i novi most u Šapcu.

Blokada graničnog prelaza Trbušnica

Blokada kod graničnog prelaza ''Trbušnica'', odnosno mosta na Šepku koji spaja Srbiju i istočni deo Republike Srpske počela je oko 13 sati. Blokada je napravljena nekoliko stotina metara dalje od raskrsnice gde se ukršta Ulica Republike Srpske sa zaobilaznim putem oko Loznice.

Podsetimo, pre nekoliko dan premijerka Ana Brnabić izjavila je da je Vlada Srbije blizu odluke da ispuni sve zahteve vezane za zabranu iskopavanja litijuma u Srbiji.

Okupljeni oko SEOS-a traže da sve potpisano sa Rio Tintom bude stavljeno na sto, odnosno objavljeno i da se ukine uredba Vlade o prostornom planu za projekat "Jadar".

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track