DVA ROMANA HRABRE ITALIJANKE O TEŠKIM ZLOČINIMA NAD SRBIMA NA KOSOVU I METOHIJI: Novinarka prenela ISTINU celom svetu! (FOTO)
Aurorka Marija Lina Veka (u sredini) na promociji, Foto: Fondacija Braća Karić

Fondacija "Braća Karić" promovisala važne naslove

DVA ROMANA HRABRE ITALIJANKE O TEŠKIM ZLOČINIMA NAD SRBIMA NA KOSOVU I METOHIJI: Novinarka prenela ISTINU celom svetu! (FOTO)

Društvo -

"Pejzaži duše" i "Vučije srce" su potvrda dvadesetogodišnjeg požrtvovanog rada Marije Line Veke o teroru, stradanju i opsatnku srpskog naroda u južnoj srpskoj pokrajini

Fondacija "Braća Karić" održala je promociju još dva nova naslova autorke Marije Line Veke,"Pejzaži duše" i "Vučije srce". Obe knjige su potvrda dvadesetogodišnjeg požrtvovanog rada autorke na otkrivanju istine o životu Srba na Kosovu i Metohiji.

Iz njenih razgovora sa Srbima na Kosovu i Metohiji, pogotovo sa porodicama otetih, koje smatra pozvanim pre svih drugih da govore "o takozvanoj državnosti Kosova donetoj NATO bombama," nastale su četiri knjige: "Izgubljeno Kosovo", "Pejzaži duše", "Zatvor pod otvorenim nebom" i "Vučje srce". Ispovestima o teroru i stradanju, ali i opstanku Srba na KiM, u knjizi "Vučje srce" dodaje sudbine četvorice Srba: lekara, inženjera, profesora i seljaka, čiji su organi završili u drugim ljudima.

Promocija romana Marije Line Veke
foto: Fondacija Braća Karić

Marija Lina Veka je želela da sazna istinu o teškim zločinima protiv Srba na Kosovu i Metohiji, smela da je prenese dalje, i bila hrabra da se za nju bori. Za tu istrajnost u osnovnim principima sopstvene profesije, za viteški odnos prema istini - Fondacija „Braća Karić" je Marilini Veka dodelila Nagradu "Braća Karić" za izuzetna dostignuća u novinarstvu.

Prisutne je na promociji u ime porodice Karić i Fondacije „Braća Karić" najpre pozdravila Danijela Karić Mileusnić, a potom su o knjigama pored autorke govorili i Veselin Dželetović, predsednik Udruženja pisaca "Poeta", novinar i književnik po čijem se delu "Srpsko srce Johanovo" uskoro snima film i prof. dr Vladimir Džamić, politikolog i rektor Alfa BK univerziteta.

Promocija romana Marije Line Veke
foto: Fondacija Braća Karić

Marija Lina Veka novinar je i publicista sa diplomom Rimskog univerziteta La Sapienza i specijalizacijom u Vatikanskom tajnom arhivu iz paleografije. Od 1993. njena pažnja je usmerena na vojne akcije i etničke sukobe. Pratila je Misiju Ibis u Somaliji, a od 1999. bavi se "balkanskim scenarijem".

Njene knjige "Skandal Somalija - Anatomija jedne laži", te "Moro je mogao da se spase" pouka su o ulozi novinara u savremenom društvu. Predsednik je neprofitne organizacije, koja u saradnji sa projektom "Arka mira", koji je podržao i Unesko, pomaže različitim mirovnim projektima da zažive, a isto tako organizuje humanitarnu pomoć srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track