Tender za Železaru Smederevo biće poništen

Mlađan Dinkić

Tender za Železaru Smederevo biće poništen

Društvo -
Za učešće na tenderu prijave su do sada podnele Ural majning end metalurdžikal kompani iz Rusije, Junajtid plzen sa sedištem u Luksemburgu i Donjeck stil grup iz Ukrajine.

BEOGRAD - Tender za prodaju Železare Smederevo biće poništen, jer nijedna od kompanija koje su se javile na tender nije ozbiljna, izjavio je danas ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić i potvrdio da se sada interesuju mnogo ozbiljniji strateški partneri.

Dinkić je na konferenciji za novinare rekao da se trenutno ozbiljno razgovara sa potencijalnim strateškim partnerima za smederevsku železaru, ali nije precizirao o kojim kompanijama je reč.

"Ako se ovako nastavi, očekujem da ćemo naći partnera za železaru do kraja ove godine", rekao je ministar finansija i privrede, naglašavajući da Železara Smederevo ima veoma važnu ulogu u srpskoj privredi. Za izbor strateškog partnera Železare Smederevo objavljen je 18. aprila 2012. godine, a krajnji rok za dostavljanje ponuda bio je 4. maj ove godine.

Međutim, taj rok je vlada produžavala do 11. juna, a potom do 10. septembra. Za učešće na tenderu prijave su do sada podnele Ural majning end metalurdžikal kompani iz Rusije, Junajtid plzen sa sedištem u Luksemburgu i Donjeck stil grup iz Ukrajine. Krajem januara ove godine "Ju Es stil" se povukao iz fabrike u Smederevu zbog poslovanja s gubicima i vlasništvo prodao državi Srbiji za jedan dolar. Usled smanjene tražnje, proizvodnja u Železari privremeno je obustavljena početkom jula ove godine, do 1. septembra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja