SRS podnela krivičnu prijavu protiv Nikolića zbog diplome
Foto: Kurir

SRS podnela krivičnu prijavu protiv Nikolića zbog diplome

Politika -
Krivična prijava podneta protiv NN lica sa fakulteta, iz Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje iz Novog Sada i NN lica iz prosvetne inspekcije Ministarstva prosvete

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka (SRS) podnela je krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Tomislava Nikolića i više NN lica, osporavajući Nikolićevu fakultetsku diplomu, izjavio je danas zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović.Šarović je rekao da je krivična prijava podneta protiv NN lica sa Fakulteta za menadžment iz Sremskih Karlovaca, NN lica sa Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment iz Novog Sada, NN lica iz Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje iz Novog Sada i NN lica iz prosvetne inspekcije Ministarstva prosvete Republike Srbije.

"Pokušali smo da utvrdimo kada je Nikolić studirao, jer nikom od nas, koji smo bili njegovi bliski saradnici od 2004. do 2008. nikada nije pomenuo da je studirao. Zahtevima za informacije od javnog značaja došli smo do tačnih datuma kada je Nikolić navodno polagao ispite", rekao je Šarović.

On je dodao da se ispostavilo se da je Nikolić "bio odličan student" i da je čitavu drugu godinu studija na Fakultetu za menadžment navodno položio za sedam, osam dana, saopštila je SRS. Prema tvrdnjama Šarovića, najočigledniji dokaz da Nikolić nije polagao ispit, "već da je njegova diploma čist falsifikat" je činjenica da je 23. juna 2010. godine navodno položio ispite "Upravljanje finansijskim rizicima" i "Korporativne finansije", iako je u to vreme, kao član delegacije Srbije, boravio u Strazburu na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track