Vlasnik Trinitija: Majke mi, vratiću do poslednje pare!
Foto: KURIR

Obećao

Vlasnik Trinitija: Majke mi, vratiću do poslednje pare!

Društvo -
Klijentima koji su uplatili aranžmane dugujem oko 40.000 evra. Treba mi malo vremena da ih sve obeštetim. Nisam prevarant, mene su prevarili

BEOGRAD - Biće isplaćeni!Turistička agencija „Triniti“ napravila je plan kako bismo vratili novac svim oštećenim putnicima, ali za to nam treba malo vremena, rekao je za Kurir vlasnik pomenute turističke agencije Nenad Ristić, koji je uhapšen zbog sumnje da je deo novca od uplaćenih turističkih aranžmana zadržao za sebe.U svom prvom obraćanju javnosti od izlaska iz bolnice i pritvora Ristić ističe na nije prevarant i da je dokaz i to što nije pobegao iz zemlje, i da to ne planira da učini.Podsetimo, zbog „Trinitija“, koji nije izmirio dugovanja prema avio-prevozniku i hotelima u Hurgadi, na cedilu je ostalo više od 400 putnika. Tada su letovi otkazani, a pojedini turisti izbačeni iz hotela. S druge strane, na odmor nisu otišli putnici koji su unapred uplatili aranžmane.- Ja sam prevaren. Prevarili su me kako strani tako i domaći partneri. Sa advokatima pripremam tužbe i krivične prijave. Istraga je u toku, pa sada ne želim da pominjem detalje, ali uskoro ću sve obelodaniti - objašnjava Ristić.Kako navodi, putnike će obeštetiti novcem od potraživanja prema drugim agencijama.- „Trinitiju“ druge agencije duguju oko 140.000 dolara. Kako strane tako i domaće, a mi putnicima dugujemo oko 40.000 evra. Kako novac bude uplaćivan na račun, ja ću ga vraćati putnicima, ali i kolegama koji su imali dodatne troškove. Sva dugovanja prema fizičkim licima mogao sam da rešim za oko mesec dana, ali došlo je do novog problema. Jedna od agencija koja je dodatno platila troškove leta kako bi se putnici iz Hurgade vratili u Srbiju podnela je krivičnu prijavu protiv mene i blokirala mi račun. To će na neko vreme odložiti vraćanje novca mojim klijentima.

Agrobanka je beba za prevare u turizmuNenad Ristić naglašava da nije pokušao da se ubije, već da je kolabirao i završio u bolnici kad je saznao da je putnicima otkazan let.- Policija me nije hapsila, već sam sa advokatom otišao u policijsku stanicu. Takođe, dezinformacija je da sam pokušao samoubistvo i da sam hteo da pobegnem iz zemlje - tvrdi Ristić. On napominje da će, kada se klupko bude odmotalo, Agrobanka biti mala beba u odnosu na malverzacije koje se dešavaju u turizmu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track