BUDITE OPREZNI! NA ULICAMA SE PONOVO ČUJE ZZZZZ : Pojavili se ulični prodavci deviza, mnogi građani VEĆ SU POKRADENI!
Foto: Zorana Jevtić

uPOZORENJE GRAĐANIMA

BUDITE OPREZNI! NA ULICAMA SE PONOVO ČUJE ZZZZZ : Pojavili se ulični prodavci deviza, mnogi građani VEĆ SU POKRADENI!

Društvo -

Veštački izazvana nestašica evra u menjačnicama i nezakonit kurs, prouzrokovala je pojavu uličnih prodavaca deviza u mnogim mestima širom Srbije.

Kako čitaoci javljaju čuveno "zzzzz" čuje se na ulicama Mladenovca, Lazarevca, Novog Sada...

Nemojte slučajno da se usudite i poverite im novac, jer možete biti prevareni, od nepovoljnog kursa, do potencijalnih falsifikata.

- U Lazarevcu ulični dileri plaćaju 119, a prodaju po 120 dinara za evro - kaže jedan Lazarevčanin.

B.R. iz Mladenovca nam je ispričao da čim je izašao iz banke i krenuo ka menjačnici počeli su da ga saleću ulični prodavci deviza:

- Podigao sam keš kredit i krenuo ka menjačnici da kupim evre. Na samo 100 metara njih trojica su mi kroz zube ponudili evre. Nisam ni pitao ni koliko plaćaju ni prodaju, samo sam prošao. A u menjačnici me je sačekalo novo iznenađenje - imali su da mi prodaju 2.000 evra, al uz proviziju od 1,5%. Nisam pristao, zadržaću dinare, pa šta bude. Neću da me neko pravi budalom - ispričao nam je ovaj Mladenovčanin.

Kako građani javljaju situacija u menjačnicama širom Srbije je različita - neki tvrde da evra ima kolko hoćeš, drugi da ga nema ni za lek.

Ono što zabrinjava je da uprkos upozorenjima i kaznama NBS, menjači i dalje rizikuju da ostanu bez licence za rad, naplaćujući proviziju koja se kreće od 0,75 pa sve do 1,5 odsto.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track