PRAVI LEKARI RADE SVOJ POSAO NAJBOLJE ŠTO UMEJU ZBOG ČASTI, TAKO SU SE ZAKLELI! Reči doktora kog je ubila korona mnogi ponavljaju
Nenad Maksimović, Foto: Printscreen/Facebook/Nenad Maksimović

PLEMENITO

PRAVI LEKARI RADE SVOJ POSAO NAJBOLJE ŠTO UMEJU ZBOG ČASTI, TAKO SU SE ZAKLELI! Reči doktora kog je ubila korona mnogi ponavljaju

Društvo -

Nenad Maksimović (37), anesteziolog iz KBC "Dragiša Mišović", koji je u januaru prošle godine preminuo od posledica koronavirusa, osoba je koje se mnogi sećaju po dobrom.

O njegovoj plemenitosti govorili su mnogi, baš kao i o stručnosti. Na dan kad ga je ubila korona, plakala je cela Srbija.

Bio je i ostaće čovek koji se pamti.

Ipak, pamte se i mnoge njegove reči.

Naime, tokom pandemije korona virusa on je bio veoma aktivan na društvenim mrežama. U jednoj objavi govorio je o obavezama lekara i etici.

Tako je u novembru 2021. godine, kad smo se već mesecima borili sa ovom pošasti, napisao status o kom se i dan danas govori.

- Doktor koji se tokom epidemije dokopa više pozicije u društvu, nikada nije ni bio doktor, pravi doktori rade svoj posao najbolje što umeju zbog svoje časti, jer su se tako zakleli, nikakve nagrade nisu neophodne, to je naš posao. Ko god je bio doktor radi nekog drugog cilja, taj je ukaljao našu profesiju zauvek! - napisao je on.

- Svaka čast.

- Svi to vrlo dobro znamo, svakako valja češće to izgovarati...

- Dela čine čoveka i govore o čoveku, uvek bilo - podržavali su ga ljudi tada...

Kurir.rs / S. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track