PLJUŠTE UVREDE! MARŠ SELJAN*URO IZ MOG VELEGRADA: Jedan tvit izazvao rat na društvenim mrežama, A OVO JE POKRENULO ČITAVU LAVINU
Foto: Shutterstock

NE BIRAJU REČI

PLJUŠTE UVREDE! MARŠ SELJAN*URO IZ MOG VELEGRADA: Jedan tvit izazvao rat na društvenim mrežama, A OVO JE POKRENULO ČITAVU LAVINU

Društvo -

Jedan, posve naivan i šaljivo napisan tvit na temu razlike u lepoti Beograda i Novog Sada, izazvao je pravi sukob na Tviteru, kada je jedna od korisnica nebiranim rečima i uvredama napala drugu.

Tviterašica koja se na ovoj mreži potpisuje kao "Pjur love", napisala je kako je glavni grad Srbije, lep, ali da je Novi Sad - Novi Sad, verovano misleći na njegovu lepotu budući da se za glavni grad Vojvodine često navodi da je najlepši u Srbiji.

Iako u tim rečima nije bilo ničeg ružnog, tviterašica po imenu Snežana je po svemu sudeći u njima videla provokaciju, te je počela prvo da brani, a zatim i da otvoreno vređa kako Novosađane, tako i samu tviterašicu koja je izrazila naklonost prema "Srpskoj Atini".

"Lepo vam je u Beogradu ali Novi Sad je Novi Sad", glasio je tvit koji je pokrenuo čitavu lavinu.

Snežana je očigledno izrevoltirana lokalpatriotizmom koleginice sa Tvitera, odlučila da uzvrati...

"Beograd je metropola, a NS palanka", kratko je napisala ona.

Biće da je Snežanina reakcija dodatno podstakla korisnicu "Pjur lov" koja je postavila, reklo bi se, retoričko pitanje.

"Gospođo, da li ste Vi nekada bili u metropoli?", napisala je.

Snežana je potom uzvartila sarkazom verovatno očekujući da će se "rasprava" nastaviti.

"Ne. Nikad. Isključivo boravim po palankama.", glasio je njen tvit.

A onda je usledio obrt, koji je naizgled običnu debatu na društvneim mrežama, okrenuo u sasvim drugom smeru.

"Pa vidi se, pošto Beograd nazivate metropolom", napisala je "Pjur love", što je u njenoj sagovornici očigledno izazvalo gnev koji je odlučila da iskali preko tastature.

"Marš seljančuro iz mog velegrada! Ako ti se ne sviđa, vuci svoju seljačku g**icu u pišljivi Novi Sad! Nauči se šta je metroplola! Da neće neko od Novosađana da mi to objasni! Kuš malograđanko u svoj brlog!", glasio je njen odgovor, koji je u prvi mah ostavio tviteraše bez reči.

Naime, i oni koji su stajali po strani dok je trajala rasprava, uključili su se u nju, te je ubrzo za nekoliko sati, ispod Snežaninog tvita, osvanulo više od 100 komentara slične sadržine, ali ovaj put usmerenog ka njenom odgovoru.

Sa druge strane, Novosađani su se "branili" činjenicom da poznaju dosta Beograđana koji žele da se presele u Novi Sad, ali da ne znaju nikoga iz "Srpske Atine" ko bi živeo u glavnom gradu Srbije.

"Sneki, neka smo i palanka kako govoriš, ali smo najlepša palanka! Znam dosta ljudi iz BG-a koji govore da bi se sutra preselili u NS, ali ne znam nijednog mog sugrađanina da bi se preselio u BG. *mi smo bečki dvor za vas (ne u lošem kontekstu ka ostalim građanima BG)", napisao je jedan tviteraš.

Pojedini Beograđani nisu mogli da se slože sa njom, pa su pisali kako nije primereno da ovako govori o nekome koga ne poznaje, te ni o Novom Sadu koji je ove godine poneo titulu Evropske prestonice kulture.

"Gospoja iz Bg-a sam ali vam potpisujem da upravo trenutno i Bg ima seljane na svakom koraku. Novi Sad mi je nekako kultura naspram Beograda.", glasio je samo jedan u nizu komentara kojima su tviteraši pokušali da objasne tviterašici iz Beograda da nije lepo ni kulturno da se ovako ponaša na društvenim mrežama.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track