POLEMIKA NA TVITERU, A NEMA VEZE NI SA VASKROM NI SA JAJIMA Devojka je ubrala OVO, RASTE U SRBIJI I CENA ZA KILOGRAM JE 100 EVRA!
Smrčak, Foto: Printscreen

plod iz naše zemlje

POLEMIKA NA TVITERU, A NEMA VEZE NI SA VASKROM NI SA JAJIMA Devojka je ubrala OVO, RASTE U SRBIJI I CENA ZA KILOGRAM JE 100 EVRA!

Društvo -

Da li vi znate šta je na fotografiji?

Društvena mreža Tviter mesto je večite polemike.

Uvek se tu sukobljavaju mišljenja, ali i pronalaze istomišljenici. Teme su... ne mogu se ni nabrojati.

Sve čega se nikada ne biste setili, tamo toga ima. I iako bi rekli da će za Uskrs da se vode polemike oko ovog praznika, i mahom kače fotografije ofarbanih jaja, nije baš tako. Ima i toga, ali jedna objava ipak je privukla pažnju većine, a veze nema sa proslavom Uskrsa.

Naime, jedna sugrađanka na ovoj društvenoj mreži objavila fotografiju ploda iz prirode i postavila pitanje da li ljudi znaju šta je to.

Velika većina znala je da je u pitanju pečurka smrčak.

I dok neki pojma nisu imali da je reč o skupoj vrsti pečuraka, neki su to dobro znali, baš kao i cenu.

Inače, smrčak spada u red najzdravijih plodova prirode. Ova gljiva raste od aprila do juna u niskoj travi i proređenim šumama, ali sušena može da se kupi u dobro opremljenim marketima.

Cena mu je čak pet puta veća od vrganja, pa se za kilogram suvog daje i više od 100 evra.

To je skupocena pečurka, pa u Evropi košta i duplo skuplje.

Pored toga što je jedna od najukusnijih gljiva na ovom podneblju, smrčak je izuzetno zdrav, te ga s pravom nazivaju darom prirode. Sadrži visok nivo antioksidanata, bogat je vlaknima, poboljšava rad jetre, a blagotvorno deluje i na kardiovaskularni sistem.

Kurir.rs / S. T.

Bonus video:

11:15

U PIROTU NASTAJE NAJBOLJA PICA NA SVETU: Sonjin specijalitet sa jagnjetinom, pirotskim kačkavaljem i čvarcima (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track