PUKLA LJUBAV SRBA I RUSKINJA ZBOG RATA U UKRAJINI! Toliko sam se radovao, sada mi traže ovo za mladu! PROPALO 100 BRAKOVA!
Foto: Shutterstock, AP

srbi očajni

PUKLA LJUBAV SRBA I RUSKINJA ZBOG RATA U UKRAJINI! Toliko sam se radovao, sada mi traže ovo za mladu! PROPALO 100 BRAKOVA!

Društvo -

Više od 100 srpsko-ruskih brakova nije sklopljeno zbog rata u Ukrajini, podaci su agencija za bračno posredovanje.

Ruskinje, kažu upućeni, imaju veliku želju da se udaju i žive u Srbiji, a brojne agencije koje se bave "provodadžisanjem" imaju pune ruke posla, ali zbog ekonomske krize, poskupljenja avionskih karata, kao i drugih troškova ugovoreni brakovi sve češće propadaju.

Jedan od nesuđenih mladoženja Svetozar V. (40), ekonomista iz Šapca, nije imao sreće da dočeka svoju verenicu iz Rusije. Svetozar nije imao dovoljno novca da plati troškove puta i avio-karata, koji su drastično skocili zbog krize u Ukrajini.

- Do svoje mlade želeo sam da dođem preko agencije, jer sam ranije imao niz propalih ljubavnih veza, pa sam pokušao da preko posrednika za sklapanje brakova pronađem svoju srodnu dušu. To su mi preporučili i drugari koji su upravo tako našli žene i sada su u srećnim brakovima. Pregledao sam specijalizovani sajt i oduševio se lepim i pametnim devojkama, pa sam se obratio vlasnici jedne agencije - priča Svetozar.

TO JE MNOGO NOVCA

On dodaje da je od agencije dobio upitnik sa detaljima u vezi sa njegovim zanimanjem, prihodima i opisom devojke kakvu bi želeo da upozna i oženi se njome.

One traže muževe
One traže muževefoto: Printscreen

- Bio sam srećan što se sve tako brzo rešava, ali onda je izbio rat. Naše upoznavanje je moralo da se odloži jer nisam imao novca za avionske karte u oba pravca, pošto su neverovatno poskupele zbog rata u Ukrajini. Dogovorio sam se i da budućoj mladi, kada stigne u Srbiju, platim i kurs srpskog jezika. Usledilo bi nekoliko naših susreta u Srbiji i Rusiji, a ja bih za nju platio i boravišnu dozvolu svaki put kada dođe. Sada sve to mnogo više košta nego pre ovog rata, jednostavno, ja nemam toliko para... - priča Svetozar i dodaje:

- Razmišljao sam da pozajmim pare, ali su mi u agenciji rekli da očekuju nova poskupljenja svega i da je bolje da sačekam da se situacija smiri...

Čekamo da prođe rat

Aleksandra Bonić, iz agencije za upoznavanje parova "Kuore", kaže da je i sklapanje srpsko-ukrajinskih brakova odloženo zbog rata.

- Žene iz Ukrajine ostale su u ratnoj zoni i sada je nemoguće da se udaju za svoje srpske mladoženje sa kojima su se upoznale i rešile da zapocnu život. Ovi parovi su uglavnom na vezi, ali ima i onih koji su odlučili da sacekaju neka bolja vremena za sklapanje braka. Naši mladici sve više pitaju za devojke iz Ukrajine ili Rusije koje su za udaju, pa se nadamo da ce biti spojeno mnogo parova na ovim relacijama kada rat prode - kaže Bonićeva.

Vlasnica jedne od agencija za bračno posredovanje u Srbiji jeste i Ruskinja Natalija Faktulina. Ona je i sama ljubav svog života upoznala preko agencije, kada se zaljubila u Šapčanina i preselila se u Srbiju.

- I ja sam 2016. godine na isti način upoznala svog sadašnjeg muža, sa kojim imam troje dece. Zbog svog lepog iskustva poželela sam da pomognem mnogim neženjama i neudatim devojkama da se upoznaju, zavole, pa i venčaju. Zato sam i otvorila agenciju za upoznavanje muškaraca iz Srbije i žena iz Rusije. Obostrano interesovanje budućih mladenaca već godinama je ogromno, ali nas je sada rat zaustavio u ovom poslu - kaže Faktulina i dodaje da se na sajtu njene agencije nalaze profili njenih zemljakinja koje su rešile da se udaju i srodnu dušu pronadu baš u Srbiji.

ODUSTAJU OD ŽENIDBE

Ona objašnjava da je trenutno najveci problem srpskih mladoženja to što su zbog sukoba u Ukrajini drasticno poskupele avionske karte i troškovi života, pa su zbog novca prinuđeni da odustanu od ženidbe.

- Svih ovih godina praksa je bila da mladoženja kupuje avionske karte kako bi se sastao sa buducom suprugom. Medutim, zbog veoma visokih cena, pogotovo za let iz Moskve, sada savetujem devojkama da podele trošak sa mladoženjom ili da lete iz Sankt Peterburga ili Socija jer su tako troškovi upola manji - prica ona i dodaje:

- Dosta mojih klijenata sada odustaje od toga da stane na ludi kamen zbog rata, ali mislim da ipak ne treba da cekaju da sve ovo prode, zato što im prolazi i vreme. Savetujem i devojke, buduce mlade da ulože novac i zajednickim snagama sa buducim partnerima ostvare svoje snove.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track