13:23

OVAJ CVET U SRBIJI IMA NAJTUŽNIJU SIMBOLIKU Za neke je ljubičasta biljka simbol večne ljubavi, a za neke VEČNE TUGE (VIDEO)

važan dan

OVAJ CVET U SRBIJI IMA NAJTUŽNIJU SIMBOLIKU Za neke je ljubičasta biljka simbol večne ljubavi, a za neke znak VEČNE TUGE (VIDEO)

Društvo -

Danas je važan dan

Međunarodni dan nestale dece, 25. maj, je dan kada se ljudi širom sveta prisećaju nestale dece koja su našla put kući, sećaju se one dece koja su bila žrtve zločina i nastavljaju da ulažu napore da se pronađu ona deca koja se još uvek vode kao nestala. Simbol Međunarodnog dana nestale dece je cvet – Nezaboravak.

nezaboravak
foto: Profimedia

A gošća Kurir televizije koja je govorila na ovu temu bila je Ljiljana Kovačević, psihoterapeut i master psiholog.

Ljiljana Kovačević
foto: Kurir Televizija

- Razlozi za to da neko ode od kuće i nestane zaista mogu biti vrlo raznoliki. Mladi se najčešće osećaju neshvaćeno, kao da ih roditelji ne shvataju, kao da će biti prepreka ostvarivanju nekih njihovih želja. Razlog za beg od kuće može biti neki njihov lični problem, nepoverenje u roditelje, ljubavni razlozi, strah od kritike rekla je u Pulsu Srbije Ljiljana Kovačević, psihoterapeut i master psiholog.

Ljiljana Kovačević
foto: Kurir Televizija

Cvet Nezaboravak, koji se još naziva i spomenak je neformalno ime malog cveta sa 5 plavih ili lјubičastih latica.

Zanimljivo je da je ovaj i simbol večne ljubavi. Po starom predanju, ako poklonite svojoj ljubavi Nezaboravak (botanički naziv je Myosotis) ili, kako ga još u narodu zovu – Spomenak, nikada vas zaboraviti neće. Simbolizuje ljubav koja ne umire.

Ceo razgovor možete pogledati na videu sa početka teksta.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:46

PORODICE NESTALIH NA KOSOVU ZA KURIR TV: Udružili smo se sa Albanicma da bi nešto saznali, bar da možemo i MRTVE da ih nađemo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track