MINISTAR VULIN O DANU POLICIJE: Srbija je sigurna i bezbedna zemlja
Foto: MUP

sutra svečanost

MINISTAR VULIN O DANU POLICIJE: Srbija je sigurna i bezbedna zemlja

Društvo -

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas uoči sutrašnjeg obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, da je Srbija bezbedna zemlja, da građani imaju kome da veruju i na koga da se oslone, jer policija vodi računa o svakom segmentu života, kao i da je svojim rezultatima ostvarila veliko priznanje od svih evropskih policija.

„Imamo rezultate koji su naišli na veliko priznanje svih evropskih policija, koji o Srbiji govore kao o sigurnoj i bezbednoj zemlji, zemlji u kojoj se ne isplati baviti kriminalom“, rekao je ministar Vulin u Dnevniku RTS i naglasio da je policija u poslednjih godinu i po dana razbila najveće i najorganizovanije kriminalne grupe.

Istakao je da u saradnji sa Ministarstvom prosvete, Ministarstvo unutrašnjih poslova radi na modalitetima kako da umanji ove probleme i da osigura da maturski ispiti prođu kako treba, bez uznemiravanja.

Upitan kada će biti izabran novi direktor policije, ministar Vulin je rekao da direktor policije i ministar unutrašnjih poslova moraju da budu jedan tim.

„Ne bi bilo korektno sa moje strane da iniciram postavljanje direktora policije u trenutku kada je Vlada tehnička. Smatram da bi bilo korektno sačekati sledeću Vladu, a onda doneti odluku ko će biti direktor policije“, rekao je ministar Vulin.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije biće obeležen sutra, nizom manifestacija, a na centralnoj svečanosti, 1.516 pripadnika Ministarstva koji su stupili u radni odnos u poslednjih godinu dana svečano će položiti zakletvu.

Tradicionalni svečani defile policijskog orkestra, Čete konjanika Policijske brigade, kao i policije opšte nadležnosti, saobraćajne policije, Žandarmerije i vatrogasaca biće održan u Knez Mihailovoj ulici, sa početkom u 14 časova.

Naši sugrađani, od 13 časova na taktičko-tehničkom zboru na Kalemegdanu imaće priliku da se upoznaju sa veštinama, opremom i vozilima koja koriste u radu, preventivnim projektima koje sprovodi Ministarstvo i metodama rada različitih organizacionih jedinica policije. Program na Kalemegdanu posebno je prilagođen najmlađima.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track