SRPSKE TURISTE RAZBESNEO GRČKI PRAVILNIK U APARTMANIMA: Ako ne ispoštujete 7 GAZDINIH ZAPOVESTI kazna je 30 evra! FOTO
Foto: Shutterstock

letnji bonton

SRPSKE TURISTE RAZBESNEO GRČKI PRAVILNIK U APARTMANIMA: Ako ne ispoštujete 7 GAZDINIH ZAPOVESTI kazna je 30 evra! FOTO

Društvo -

Obaveštenje ispisano na srpskom jeziku koje je sačekalo goste na ulazu u apartman u Grčkoj sve je iznenadilo.

Na kraju upozorenja stoji da je kazna za nepoštovanje pravila 30 eva, a mnogi turisti bili su uvređeni jer su im vlasnici smeštaja napominjali osnovna pravila kulture. Bilo kako bilo, evo koja su pravila vlasnici apartmana tražili da turist ispoštuju:

"Svako veče treba da menjate tabletu za komarce i ne ubijate komarce po zidu. Ostaju fleke. Na kraju smene kada odlazite sudovi treba da budu čisti. izbacite đubre. Ne ostavljajte u sobi. Kućni red treba da se poštuje, od 15 h do 17 h. Posle ponoći nema galame. Kada se vraćate sa plaže operite noge od peska ispred zgrade. Ne ostavljajte zoger za čišćenje u kofi sa vodom.Ne premeštajte krevete", stoji u objavljenom pravilniku.

Po objavčljivanju "pravilnika" na društvenim mrežama poljavili su se mnogobrojni komentari i ovo su neki od njih:

"I ja bih uvela 24h imamo 4 kokoške koje kokodaču od 7h ujutru na terasi pa onda ih nema, pa krenu od 23h do 02h sve četiri bore se koja će više da priča, a da ne pričam o ostalim stvarima nekulture i ponašanja",

"Meni je strašno da ovakve stvari treba da nam pišu! Ko još ulazi u apartman sa nogama od peska? Ko ostavlja džoger u kanti? Ko ostavlja prljavo suđe kad krene kući? Ko ostavlja đubre za sobom? Valjda se zna da se tableta za komarce menja, mi nosimo uvek svoj aparat za komarce a ovde ga i dobijete. Svako ko je živeo u zgradi zna za kućni red koji kad je buka u pitanju ima ograničenja koje je grad doneo ili skupština stanara. Mi kao da smo sa planine sišli", bili su neki od komentara.

Jedna korisnica se zapitala i koliko u njihovom odmaralištu traje popodnevni odmor, budući da se često razlikuje od mesta do mesta.

Kurir.rs/Novosti

Bonus video:

00:42

NEMA SUMNJE DA ĆE GRČKA I DOGODINE BITI HIT! Srbi dobili veliku OLAKŠICU, jasno je što svi tamo hrle na letovanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track