AFRIČKI TALAS PONOVO NAD SRBIJOM: Vraćaju se temperature do 40 stepeni, a evo i kada!
Foto: Shutterstock, Romolo Tavani / Panthermedia / Profimedia, EPA

vremenska prognoza za narednu nedelju

AFRIČKI TALAS PONOVO NAD SRBIJOM: Vraćaju se temperature do 40 stepeni, a evo i kada!

Društvo -

Ponovni pljuskovi se očekuju u petak, a nestabilno vreme će se zadržati i za vikend

Vreme u Srbiji će se danas stabilizovati, pa se očekuju ponovo topao letnji dan sa temperaturom do 32 stepena. A onda će biti sve vrelije, pa se predviđa da u sredu i četvrtak budu tropske temperature, koje će dosezati i do 40 stepeni u hladu!

A onda u petak nagoveštavaju se novi pljuskovi sa grmljavinom, prolazno naoblačenje i pad temperature. Takvo vreme se može preneti i na dane vikenda.

Temperatura, Vrućine, Vrućina, Toplota
foto: Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod saopštio je da će u Srbiji danas biti toplije, suvo i oblačno vreme sa temperaturom do 32 stepena. U Vojvodini će biti pretežno sunčano, u ostalim krajevima umereno oblačno i suvo, a u brdsko-planinskim predelima lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom.

U Beogradu će biti toplije vreme. Ujutro i pre podne umereno oblačno, tokom dana pretežno sunčano.

U utorak na severu sa dužim sunčanim intervalima, u ostalim predelima promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. U sredu i četvrtak biće pretežno sunčano i veoma toplo. U petak prolazno naoblačenje sa kišom.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 15. avgust, ukazuje da će očekivane biometeorološke prilike imati relativno povoljan uticaj na većinu hroničnih bolesnika i osetljivih osoba.

Temperatura, Vrućine, Vrućina, Toplota
foto: Shutterstock

Blagi oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Meteoropatske reakcije su moguće u blagoj formi.

Vodostaji na Dunavu i Savi su u domenu niskih i srednje niskih, na Tisi su u domenu srednje niskih, a na Velikoj Moravi u domenu niskih vrednosti za ovo doba godine.

Vodostaj Dunava je u manjem opadanju i stagnaciji sa tendencijom stagnacije i manjeg kolebanja naredna četiri dana, baš kao i vodostaj Save. Vodostaj Tise ima tendenciju stagnacije naredna četiri dana, dok Velika Morava ima tendenciju manjeg porasta.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track