RADNICA BG PEKARE OTKRILA MASOVNU PREVARU: Samo kifle su sigurne! Deo sam toga ali ćutim da zadržim posao!
Foto: Profimedia

pazite šta jedete

RADNICA BG PEKARE OTKRILA MASOVNU PREVARU: Samo kifle su sigurne! Deo sam toga ali ćutim da zadržim posao!

Društvo -

Velikogospojinski post počeo je 14. avgusta, posti se na vodi i ulju u zavisnosti od toga koji je dan, a traje dve nedelje. Ono na šta vernici obraćaju posebno pažnju tokom posta jeste šta jedu, međutim često mogu da pogreše ali ne na "svoju ruku".

Naime, jedna žena N.M. koja nekoliko godina radi u jednoj beogradskoj pekari tvrdi da su svi koji tokom posta pojedu nešto u njenom objektu - prevareni.

Iako nije smela da se predstavi, rekla je da je konačno morala da otvori dušu.

- Stidim se što sam i ja deo takve prevare u kojoj proizvode koji nisu posni prodajemo kao posne, ali šta da radim, od ovog posla prehranjujem decu, a gazda je sve samo nije bolećiv. Najviše mi je krivo što uz malo truda uopšte ne bi moralo da bude ovako - započela je jednom prilikom priču M. N.

pekara, pekarka, radnik pekare
foto: Profimedia

Prema njenim rečima, od proizvoda koji su navodno posni mušterijama nude žu-žu, pogačice, kifle, prazan burek, dve-tri vrste pita...

- Od svega zaista su posne samo kifle, mada i njih ne pečemo u nekim posebnim plehovima, ali ajde da kažem da su one u redu. Što se tiče žu-žua i pogačica, njih premazujemo jajima. Istina, sasvim malo, samo da dobiju sjaj, međutim, jasno je da tu od posnog nema ni p. Burek i pite sečemo istim noževima kao i mrsne stvari, mešamo ih u tepsijama, često slažemo jedne preko drugih. Ipak, kad neko pita, sve je to posno, tako je naredio gazda.

Na pitanje da li je nekad pomislila da se pobuni, odgovara:

- Jesam, verujte mi, sto puta. I svaki put sam se ugrizla za jezik. Jedva sam našla ovaj posao, šta bih radila da ostanem na ulici ne smem ni da mislim? Ne znam kako je u drugim radnjama, ali poručila bih svima koji hoće stvarno da poste da zaobilaze pekare u širokom luku.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track