U NAREDNA DVA SATA STIŽE NEVREME! U ovim delovima Srbije biće pljuskova sa grmljavinom
Foto: Zorana Jevtić

RHMZ IZDAO UPOZORENJE

U NAREDNA DVA SATA STIŽE NEVREME! U ovim delovima Srbije biće pljuskova sa grmljavinom

Društvo -

- U naredna dva sata na zapadu i jugozapadu uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju se kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom - ovako je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao danas upozorenje u 16.10 časova.

Posle tropskog dana, ovi delovi Srbije će imati priliku da se prvi osveže. Od večeras pa do kraja sedmice na području Srbije se očekuje lokalna pojava vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom. U subotu i nedelju pljuskovi i grmljavine mestimično će biti intenzivniji uz količinu kiše veću od 40 mm za 24 sata. Od večeras pa do kraja sedmice na području Beograda povremeno se očekuju pljuskovi i grmljavine, koji lokalno mogu biti intenzivniji uz pojavu grada i jakog ili olujnog vetra.

RHMZ, Nevreme, Najava
foto: Printscreen/RHMZ

Oluje širom Evrope napravile haos

Snažne oluje pogodile su područja centralne i južne Evrope, i u njima je poginulo najmanje 13 ljudi, uključujući troje dece.

Smrtni slučajevi, najviše zbog pada drveća, prijavljeni su u Italiji i Austriji, kao i na francuskom ostrvu Korzika, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Jaka kiša i vetar uništili su kampove na ovom ostrvu, dok je u Veneciji, u Italiji, odnet deo zida sa zvonika crkve Svetog Marka.

Evropski sistem za upozorenje na oluje, izdao je upozorenje prvog i drugog stepena za Hrvatsku zbog mogućih jakih udara vetra i grada.

Stiže i u Srbiju?

Ovonedeljno toplo vreme i, jedan od poslednjih u nizu toplotnih talasa koji će danas podići živu u temometru i do 39-40°C, prema najavi meteorologa završava se danas krajem dana i u toku noći, a zatim prelazimo u drugačiji režim vremenske prognoze, a ono što promena donosi su pad temperature i velike količine padavine, odnosno, žuta ili prljava kiša.

Kurir.rs/24sedam

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track