GDE IĆI NA MORE U OKTOBRU? Na ovim mestima JE SUNČANO i toplo na kraju sezone, ali u širokom luku izbegavajte OVO ODREDIŠTE!
letovanje van sezone, Foto: Profimedia

Može jeftino da se prođe

GDE IĆI NA MORE U OKTOBRU? Na ovim mestima JE SUNČANO i toplo na kraju sezone, ali u širokom luku izbegavajte OVO ODREDIŠTE!

Društvo -

Gde ići na more u oktobru? I da li je to uopšte isplativo?

Ljudi neretko biraju da idu na letovanje van sezone zbog nižih cena, a i zbog manje gužve, navodi portal Grčkainfo. Letovanje u oktobru, baš kao i ono u maju, nosi dozu rizika zbog vremena koje može da bude promenljivo, ali ako se sve kockice poklope, to može biti nezaboravno iskustvo i potpuni užitak.

Kakva je Grčka u oktobru? Svakako je dobro držati se početka meseca. Iskustva kažu da sever Grčke i Halkidiki, koji su omiljena odredišta srpskih turista, treba izbegavati. Iako su temperature vazduha uglavnom prijatne, more uglavnom nije za kupanje.

letovanje
foto: Profimedia

Mnogo je sigurnije i bolje odlučiti se za južni deo zemlje, savetuju na pomenutom portalu. Rodos i Krit izdvojili su se na samom vrhu liste preporuka. Krit se može pohvaliti velikim brojem sunčanih dana godišnje i sezona se proteže i tokom novembra! Turisti navode da tada nema gužvi, ali ostrvo nije pusto.

Santorini i Mikonos su verovatno najpoznatije i najekskluzivnije grčke destinacije, a u jeku sezone su prilično skupe, pa je zato oktobar jedan od najboljih perioda za posetu, dok iskustva turista kažu da se tada temperature kreću oko idealnih 30 stepeni.

Lefkada se smatra jednim od najboljih odredišta, ali treba imati u vidu da je tada veliki broj sadržaja već zatvoren. Krf je takođe čest i dobar izbor, a turisti su iznosili i pozitivna iskustva sa Peloponezom, Nafpliom, Karpatosom, Kefalonijom, Zakintosom, Glifadom, Kosom. Kažu da su u Pargi uživali na temperaturi od 30 stepeni tokom oktobra, a da se na ostrvu Egina može kupati čak i u novembru.

Zbog položaja, mnogi turisti kao jedan od najsigurnijih izbora za letovanje u oktobru predlažu i Kipar. Sezona na Kipru traje do kraja novembra, a letovališta su u oktobru i dalje puna. To je ostrvo sa oko 340 sunčanih dana u godini.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track