UZNEMIRUJUĆE, SIROTI MEDA NIJE USPEO DA UMAKNE: Voz ubio medveda na pruzi Beograd-Bar, stajao između šina (FOTO)
Foto: Rina.rs

između Kolovrata i Brodareva

UZNEMIRUJUĆE, SIROTI MEDA NIJE USPEO DA UMAKNE: Voz ubio medveda na pruzi Beograd-Bar, stajao između šina (FOTO)

Društvo -

PRIJEPOLJE - U ranim jutarnjim časovima na pruzi Beograd - Bar, dogodila se nesvakidašnja saobraćajna nesreća u kojoj je voz koji se kretao ka Crnoj Gori u mestu između Kolovrata i Brodareva udario medveda teškog nekoliko stotina kilograma koji se našao na šinama.

Medvedi su od ranije primećivani na prostorima podjadovničkih sela i blizu imanja, međutim ovaj koji je stigao do pruge, prvi je koji je na ovavak našin i nastradao.

Medved, voz, Pruga Beograd-Bar
foto: Rina.rs

- Viđamo ih nekoliko puta godišnje, i ne samo to već su nam u nekoliko navrata nanosili štetu u domaćinstvima, uništavajući košnice sa pčelama - kazali su za RINU meštani Lučica kod Prijepolja. Predator koji je nastradao na pruzi, nije imao ogrlicu i njegovo kretanje se nije pratilo.

Udruženje građana "Jadovnik oaza netaknute prirode" iz Prijepolja brine već godinama o divljim životinjama. Iz ovog udruženja već su markirali dva mrka medveda čije kretanje se pomoću GPRS prati, a na hranilište Kašan koje su izgradili na Jadovniku gotovo svako veče dolaze medvedi.

Stanovnici Lučica i ostalih podjadovničkih sela neretko se sreću sa medvedima, čak i u blizini svojih imanja, ali je ovo prvi slučaj da je jedan i poginuo na pruzi koja prolazi tim predelom.

Medved koji je nastradao nije imao ogrlicu i njegovo kretanje se nije pratilo.

Inače, udruženje građana „Jadovnik oaza netaknute prirode”, već godinama se brine o divljim životinjama, a markirali su i dva mrka medveda, čije se aktivnosti prate putem GPRS-a.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track