01:16

DECA NISU KRIVA, VEĆ ONI! Lazić o stravičnom događaju iz Kaluđerice učenika sa posebnim potrebama MAKAZAMA UBO DEVOJČICU U ČELO

KURIR TV

DECA NISU KRIVA, VEĆ ONI! Lazić o stravičnom događaju iz Kaluđerice učenika sa posebnim potrebama MAKAZAMA UBO DEVOJČICU U ČELO

Društvo -

Kako Kurir saznaje u jednoj osnovnoj školi u Beogradu u četvrtak po podne učenik s posebnim potrebama je makazama za sečenje papira ubo u čelo devojčicu iz razreda! Kako je najavljeno školska uprava bi danas trebalo da raspravlja o ovom slučaju, za koji roditelji ostalih učenika tvrde da nije jedini kada je reč o tom dečaku.

Radunka Lazić, predsednica Beogradskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom i majka dečaka sa autizmom, gostovala je u Pulsu Srbije na Kurir televiziji gde se dotakla ovog nemilog događaja.

Radunka Lazić
foto: Kurir televizija

- Propusti budu i sa jedne i sa druge strane. Ne treba biti isključiv. Nekad roditeljska strana nema dovoljno roditeljskog kapaciteta, negde ta druga strana nema dovoljno kreativnih veština da izađe u susret. Nekad ni stručna služba ne pruži pravovremenu podršku. Sve u svemu, deca nisu kriva već mi odrasli. Deca imaju neotuđiva prava da budu samo deca, a mi da li smo roditelji ili zaposleni u tim sredinama odgovaramo zašto nismo približili strane dece sa smetnjama i ostale populacije - rekla je Lazić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:05

BOŠKO OBRADOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Ja sam stara škola, fizičko kažnjavanje za mene IMA SVOJU VASPITNU ULOGU (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track