PROLEĆNE TEMPERATURE UOČI NOVEMBRA A OD SUTRA I LETNJE: Danas sunčano, do 25, sutradan do 29 stepeni! Ovaj grad jutros najtopliji
Foto: Beta/Dragan Gojić

miholjsko leto još traje

PROLEĆNE TEMPERATURE UOČI NOVEMBRA A OD SUTRA I LETNJE: Danas sunčano, do 25, sutradan do 29 stepeni! Ovaj grad jutros najtopliji

Društvo -

BEOGRAD - Iznad većeg dela Srbije danas će biti pretežno sunčano i toplo, sa najvišom dnevnom temperaturom do 25 stepeni, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Samo ujutru na istoku, a posle podne u Vojvodini moguće je prolazno naoblačenje koje ponegde na severu može usloviti slabu kišu. Ujutru će duvati slab i umeren severozapadni vetar, tokom prepodneva u skretanju na južni, dok će na istoku veći deo dana duvati umeren, povremeno i jak severozapadni, posle podne u slabljenju.

Temperature jutros u 7 sati

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

Najniža temperatura biće od četiri do 13, a najviša dnevna od 21 do 25 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo. Najniža temperatura od 10 do 13, a najviša dnevna oko 24 stepena.

Prognoza za narednu sedmicu

U ponedeljak pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, južnih pravaca. Najniža temperatura od 8 do 14, a najviša dnevna od 24 do 29 stepeni.

U utorak promenljivo oblačno u većini mesta suvo, samo posle podne na severu i zapadu uz više oblačnosti ponegde sa kratkotrajnom kišom. Vetar slab i umeren, južnih pravaca, posle podne u skretanju na severozapadni pravac. Najniža temperatura od 8 do 14, a najviša dnevna od 24 do 27 stepeni.

Za sredu se prognozira promenljivo oblačno i suvo vreme sa dužim sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren, južnih pravaca. Najniža temperatura od 9 do 13, a najviša dnevna od 24 do 29 stepeni.

Sutra pretežno sunčano i natprosečno toplo

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i natprosečno toplo uz slab i umeren južni i jugozapadni vetar, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Najniža temperatura biće od šest do 14, a najviša dnevna od 25 do 29 stepeni.

Tokom noći u Vojvodini postepeno naoblačenje uz skretanje vetra na zapadni pravac.U Beogradu će biti pretežno sunčano i natprosečno toplo uz slab i umeren južni i jugozapadni vetar. ;U drugom delu noći povećanje oblačnosti.

Jutarnja temperatura biće od 11 do 14, a najviša dnevna oko 29 stepeni.

Narednih dana očekuje se pad temperature, ali će se i dalje zadržati toplo vreme za ovaj period godine, u većini mesta od 20 do 23 stepena, samo se u utorak u centralnim i južnim predelima očekuje još veoma toplo vreme sa najvišom dnevnom temperaturom do 27 stepeni.

U utorak se očekuje prolazno naoblačenje, koje će posle podne ponegde u severnim i zapadnim predelima usloviti slabu kišu, a samo će se na jugu zemlje zadržati pretežno sunčano i veoma toplo vreme tokom celog dana. Zatim pretežno sunčano, uz malu i umerenu oblačnost, samo se ujutru u nižim predelima očekuje magla.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 24. oktobar 2022. godine: Na većinu hroničnih bolesnika biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj. Osobama sa varirajućim krvnim pritiskom i obolјenjima srca se savetuje izvesna opreznost. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu zamaranja i glavobolјe. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima.

AMSS: Popodne se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja

Tokom dana vozače na putevima Srbije očekuju suvi kolovozi uz umereni intenzitet saobraćaja koji će se popodne i uveče pojačati, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS).AMSS upozorava da je potrebno opreznije voziti na deonicama gde su radovi u toku, kao i na pojedinim naplatnim rampama gde može dolaziti do povremno dužeg čekanja.

Za sada na naplatnim rampama i granicama za putnička vozila nema zadržavanja. Kamioni na Horgošu na izlazu čekaju oko sat vremena.

Kurir.rs/Beta/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track