POJAVILA SE ŠUGA U KRAGUJEVCU! Iz UKC za Kurir objašnjavaju zašto su zdravstveni radnici U RIZIKU i kako se leči ova bolest
Foto: Shutterstock, Ilustracija

SAOŠTENJE BOLNICE

POJAVILA SE ŠUGA U KRAGUJEVCU! Iz UKC za Kurir objašnjavaju zašto su zdravstveni radnici U RIZIKU i kako se leči ova bolest

Društvo -

Urušenjem zdravstvene kulture i higijene stanovništva, dolazi do pojava bolesti koje smo smatrali da su iskorenjene, kao što je šuga, saopštili su za Kurir iz UKC Kragujevac nakon pisanja lokalnih medija da se medicinsko osoblje na Klinici za kardiologiju tog zdravstvenog centra zarazilo šugom.

Iza UKC Kragujevac dodaju da su odmah po postavljanju sumnje na mogućnost zaražavanja, preduzete sve propisane mere u cilju sprečavanja širenja infekcije, kao i procedure lečenja već zaraženih.

- Zdravstveni radnici su, tokom obavljanja svojih radnih aktivnosti, često izloženi različitim zaraznim i drugim bolestima, jer su u stalnom bliskom kontaktu sa pacijentima - navode iz UKC Kragujevac.

Oni dalje objašnjavaju kako se sada tretira ta zarazna bolest:

- Ova zarazna bolest je izgubila veći epidemiološki značaj, pa se po važećem Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti više ne prijavljuje nadležnim institucijama, već se sprovodi lečenje obolelih koji se, uz terapiju udaljuju sa posla sve do završetka lečenja, a svi ostali socijalni i drugi kontakti, dužni su da preduzmu mere u cilju sprečavanja daljeg širenja infestacije - napominju iz UKC Kragujevac.

Kurir.es / S. Trajković

Bonus video

01:45

LEK PROTIV ŠUGE I VAŠI KOBAN ZA ORALNU UPOTREBU: Do 2.000 puta propisan u borbi protiv korone TO MOŽE DA BUDE KOBNO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track