02:55

NASILJE U ŠKOLAMA NIJE REŠENO AKO I DALJE POSTOJI JEDNOSTAVNI IZLAZ NASILNIKA - ISPISOM IZ ŠKOLE Deca žive u VIRTUALNOM svetu

stop nasilju

I DALJE JEDNOSTAVAN IZLAZ NASILNIKA - ISPIS IZ ŠKOLE! Tišma: Deca nisu svesna POSLEDICA ni realnosti! Žive u VIRTUELNOM svetu

Društvo -

U studiju Kurir tv gledaoci su mogli svedočiti strašnoj priči majke Lene koja je ispričala Jeleni Šipetić, novinarki, detalje nesreće nakon koje je njena ćerka ostala invalid.

Gošće emisije Redakcija bile su Branka Tišma, psiholog i Jelena Pronić, novinar Kurira.

Jelena Pronić
foto: Kurir tv

- Kada se desi taj prvi incident mora da se reaguje odmah. Krivični zakonik otežava sankicionisanje te dece - započela je razgovor Pronić.

Branka Tišma
foto: Kurir tv

Psiholog Tišma uključila se u razgovor tako što je navela da je roditelj taj koji mora da preuzme odgovornost.

- U Trsteniku, Disciplinsko veće je donelo odluku da dvojica dečaka budu ispisani iz škole. Jedan od nasilnika je već ispisan iz škole. On će biti upisan u novu školu i tu neće biti sankcija - rekla je Pronić.

Tišma je spomenula kako virtualni način življenja otežava da se vidi cela sllika.

- Deca nisu svesna posledica. Deca ne mogu videti realnost. Sve ima svoje posledice, a vrlo često i ne postoje društvene vrednosti. Jedan veći broj roditelja ima zdrav odnos prema deci, dok drugi deo ne - rekla je TIšma.

Primer dobre prakse i rešivost nasilja u školama retko je prisutna u medijima.

- Kada do ovakvog nasilja dođe, imali smo i tragične slučajeve samoubistva dece, čini mi se da direktori škola uvek kažu "uradili smo sve što je do nas", ali nikad ne čujem da kažu šta su uradili da do toga ne dođe - rekla je Pronić.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track