KAPETAN DRAGAN SA PRINCOM MIHAJLOM I SUPRUGOM MARIJOM OBIŠAO ZATVOR U SREMSKOJ MITROVICI: Evo šta su im zatvorenici priredili
Foto: Privatna Arhiva

oduševljeni

KAPETAN DRAGAN SA PRINCOM MIHAJLOM I SUPRUGOM MARIJOM OBIŠAO ZATVOR U SREMSKOJ MITROVICI: Evo šta su im zatvorenici priredili

Društvo -

Dragan Vasiljković juče je bio u zvaničnoj poseti korektivnom centru Sremska Mitrovica sa ciljem upoznavanja programa resocijalizacije tamošnjih zatvorenika.

On je bio sa suprugom Marijom i princom Mihajlom Karađorđevićem, sinom Kraljevića Tomislava.

Obišli su ergelu konja koju održavaju zatvorenici, a nakon toga i azil za pse o kojima takođe brinu zatvorenici.

Najveći utisak za Draganovu suprugu je ostavila sekcija umetničkih slika, s obzirom na to da je naslednica Vuka Bojovića akademski slikar.

1 / 3 Foto: Privatna Arhiva

Kapetan smatra da svaki Srbin treba da dođe u Mitrovicu kako bi obišao muzej stradanja Srba u oba velika rata.

Nakon što su sve obišli za njih je upriličen i svečani ručak koji su spremili zatvorenici.

- To je otvoreno za posete i svako moze da obiđe. Sve je impresivno. Malo je reci da smo Marija i ja oduševljeni. Priredili su nam nezaboravni doživljaj. Ceo dan su nam posvetili i stvarno su ostavili duboki utisak. Nisam očekivao da vidim tako dobro organizovan zatvor. Ergela je na nivou. Direktor Aca je naš drug iz 90-tih, pa smo se prisetili nekih davnih događaja. Nahranili nas, i ugostili izuzetno. Nisam dovoljno elokventan da izrazim pravi osećaj pohvale za Acu i njegov tim. Svaka čast. Imali smo zaista lep dan i sve pohvale za Acu iz srca jer cemo ovo Marija i ja dugo pamtiti- poručio je Vasiljković za Kurir.

Kurir.rs - Ljiljana Stanišić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track