Veterani: Idemo u šetnju sa gejevima

Ko bi rek’o čuda da se dese

Veterani: Idemo u šetnju sa gejevima

Društvo -
Kako bi skrenuo pažnju javnosti na svoje probleme Savez ratnih veterana organizovaće Paradu srama 6. oktobra, kada se održava i Parada ponosa

BEOGRAD - Zajedno!Savez ratnih veterana Srbije organizovaće Paradu srama 6. oktobra, istog dana kada se održava i „Beograd prajd 2012“ LGBT populacije.Kako tvrdi predsednik SRVS Mile Milošević, na ovaj potez su se odlučili da bi medijsku pažnju usmerenu na Paradu ponosa iskoristili da istaknu probleme veterana.- Nemamo ništa protiv održavanja Parade ponosa i ne želimo incidente. Hoćemo da privučemo pažnju javnosti usmerenu na ovu paradu i istaknemo naše muke. Naš jedini zahtev je donošenje zakona o ratnim veteranima kojim ćemo rešiti sve probleme. Sramota je da postoje zakoni o psima i mačkama, a o veteranima ne. Veterani neće šetati zajedno sa gejevima, ali će biti u njihovoj blizini - kaže Milošević i dodaje da su protestnu šetnju u Beogradu veterani nazvali Parada srama zato što se država stidi 500.000 učesnika ratova.Goran Miletić iz tima Beograd prajd 2012, u postupku veterana vidi lošu nameru.- Mi smo 3. maja zakazali Paradu ponosa za 6. oktobar i njihova namera da zakažu skup istog dana je očigledna. Svi koji su 2010. pravili probleme branili su se time da su krenuli na neki od skupova koji su održavani istog dana i policija to zna - kaže Miletić i naglašava da je po nazivu skupa Parada srama jasno da „u tome nema ništa dobronamerno“.Organizacija Beograd prajd uputila je vlastima spisak zahteva među kojima je i hitno procesuiranje osoba zb­og čijih je pretnji otkazana Parada ponosa 2011. godine.

„Naši“ traže zabranu paradeNVO za zaštitu LGBT populacije „Kvir lajf“ saopštila je da su suočeni sa političkim pretnjama koje stižu od organizacije SNP ‘Naši’, koja postoji i u Rusiji.- SNP „Naši“ zahtevaju od Ustavnog suda da donese zakon o stogodišnjoj zabrani gej parade - navodi „Kvir lajf“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track