ODAKLE TI PRAVO DA SNIMAŠ, UČENIČE!? Milanović: Kad deca vrše nasilje ne izbacujemo ih iz škole! Profesori zaslužuju isti TRETMAN!
Foto: Kurir TV, Tamara Trajković

"sve je izvučeno iz konteksta!"

ODAKLE TI PRAVO DA SNIMAŠ, UČENIČE!? Milanović: Kad deca vrše nasilje ne izbacujemo ih iz škole! Profesori zaslužuju isti TRETMAN!

Društvo -
Jovan Knezevic
foto: kurir tv

Milica Milenović, profesorka sociologije i član glavnog odbora Foruma beogradskih gimnazija i Milorad Antić, predsednik Foruma srednjih stručnih škola gostovali su u jutarnjem programu i dali mišljenje na zamršenu situaciju povodom suspendovanja profesora Jovana Kneževića. Kako su isplivali snimci u kojima profesor Kneevi', poznatiji kao Joca ubica, govori đacima da su "goveda" i da ne mogu da napuste čas, pokrenuli su buru u javnosti.

Milenović je sve nazvala problematičnim.

- Takvo postupanje prema profesoru, da ne može da se brani je nedopustivo. Vi ne znate kako deca postupaju i kako umeju deca da ponižavaju! - rekla je Milenović. Ona je ove snimke nazvala izvučenim iz konteksta i stvaranje odijuma u javnosti koji baca ljagu na profesore.

- Postoji sumnja da li je čovek nije u pravu, ili nije u pravu. Direktor je morao da pokrene ovo što je pokrenuo. Ali ko tebi daje pravo, učeniče, da ti mene snimaš? Ostajem pri svom stavu i mi se bavimo zaštitom prava radnika! Ja njega poznajem i privatno, sve što je potrebno gospodinu Kneževiću, tu smo - rekao je Antić.

07:27

Osuda profesora Jovana Kneževića bazira se na snimcima izvučenim iz konteksta!

Milenović je iznela stav da je direktor preuranio sa zaključkom i suspenzijom.

- Mi ne suspendujemo đaka koji izvrši nasilje, nego ga ostavljamo u školi! Mislim da mi zaslužujemo isti tretman- rekla je Milanović i dodala:

- Ja jako dugo radim. Ali sve je teže da zainteresovati đake da rade na času. Retki su oni, koji kao profesor Knežević mogu da se pohvale da učenici nakon gimnazije odu na tako prestižne univerzitete - rekla je ona i snimke nazvala kao nemoć profesora da đake obuzda.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track