ČIM ČUJETE OVE 3 REČI, BEŽITE! SEKTOLOG UPOZORAVA! Suptilne metode kojima SEKTE VRBUJU ljude, evo kako se "ZLO PREDSTAVLJA"
Foto: Kurir TV, Shutterstock, Ilustracija

kurir tv

ČIM ČUJETE OVE 3 REČI, BEŽITE! SEKTOLOG UPOZORAVA! Suptilne metode kojima SEKTE VRBUJU ljude, evo kako se "ZLO PREDSTAVLJA"

Društvo -

Sekte, kako se zovu izdvojene pseudoverske grupacije, odlaze u bizarne krajnosti koje mogu i te kako da ugroze mnoge aspekte života njenim sledbenicima.

Zakon u skladu sa Ustavom kaže da svaka osoba ima pravo na slobodu veroispovesti

Međutim, zloupotrebe su opšte poznate javnosti, pogotovo iz primera kada članovi verskih grupacija tj. sekti treba da daju svoja materijalna dobra, a neretko i živote, zarad verskih ideologija pojedinaca

Kurir televizija
foto: Kurir televizija

Ovim povodom, gosti "Redakcije" su Mladen Radulović, urednik portala Kurir.rs i Dimitrije Pastuović, sektolog.

Pastuović je prvo pričao o pripadnicima sekte, te ih je opisao kao virus koji mutira.

- Dovoljno je bilo primera za njihovu opasnost, očigledno su opasne. Njihov broj ne možemo da znamo, jer on raste svakog dana. Oni su kao virus koji mutira, nestane pet grupa, a pojavi se deset. Ti pojedinci, frontmeni tih grupa, će nekom filozofijom pokušati sve da uzmu od vas. Oni će se prijatno predstaviti, ali su u biti zlonamerni. Čim čujete pojmove univerzum, vibracija, energija u nekom drugom smislu, popularna psihologija, bežite glavom bez obzira - poručio je sektolog.

Radulović je skrenuo pažnju na opasnost sekti, kao i da svoje namere zamaskiraju sa nekim uzvišenim verovanjima.

- Svaka se sekta zahteva na mesijanstvu gde određen vođa pokušava da pokrene određeni kult i da prizove što više ljudi. On nastoji da sektu pretvori u konfesionalan oblik. Sekte su veoma opasno i ta njihova priča o duhovnosti i nečemu što nije materijalno, i te kako se završava na materijalnom. On od članova uzima i fizički i materijalno što je više moguće - rekao je Radulović.

01:10

SEKTOLOG UPOZORAVA! Podsetio na NAJSUROVIJE samoubistvo, a jedan detalj NIJE POZNAT JAVNOSTI: Oni veruju da tako idu bliže satani!

Nakon toga, Pastuović je pričao o bizarnosti jednog slučaja, kada se muškarac ubio polivanjem benzina. Povod smrti FIlipa Stevanovića smatra se da je sekta:

- Bio sam uključen u razrešavanju tog slučaja. Ono što se nije pominjalo u javnosti je prsten koji je išao sa ruke na ruku. Taj momak je bio treći u nizu, a pre njega su bila dva drugara iz škole. Njih dvojica su se ubili, a Filip je bio treći. On je veoma bolno izgoreo, ali je davao znake života i govorio je. Njemu je 75% kože bilo ugljenisano jer prema satanizmu što bolnije umreš to ideš bliže satani.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track