SKROMNI STUDENT MILOŠ NIJE NI SANJAO DA ĆE MU OVAJ BOŽIĆ PROMENITI ŽIVOT: Spasao bebu devojčicu ostavljenu u kolicima na ulici
Ilustracija, Foto: Shutterstock

SPASaO dete ostavljeno u Zmaj Jovinoj ulici u kragujevcu

SKROMNI STUDENT MILOŠ NIJE NI SANJAO DA ĆE MU OVAJ BOŽIĆ PROMENITI ŽIVOT: Spasao bebu devojčicu ostavljenu u kolicima na ulici

Društvo -

Voleo bih da znam da je dete dobro, da normalno odrasta i da mu se više nikada ovako nešto ne desi. Voleo bih da je vidim u nekim lepšim okolnostima

KRAGUJEVAC - Hladna januarska noć. Već je 2.45 nakon ponoći.

Hrabri student iz Čačka Miloš Sečivanović (23) u društvu još dve osobe pošao je uz Zmaj Jovinu ulicu u pravcu Univerzitetskog kliničkog centra. Ono što je zatekao na ulici zauvek će mu promeniti život.

Kada je u mirnoj noći između 9. i 10. januara prolazio ulicama Kragujevca Miloš nije očekivao da će naleteti na bilo šta neobično, međutim dečja kolica sa bebom starom tek godinu dana nalazila su se na trotoaru u neposrednoj blizini kolovoza, objavio je kragujevački Ucentar.

Kad je video da nema nikoga i da je dete ostavljeno samo, on je momentalno pozvao policiju. Pripadnici MUP Kragujevac brzo su prebacili bebu u UKC Kragujevac u saradnji sa nadležnom ekipom hitne pomoći.

Na svu sreću dete je dobro, pregledano je od strane stručnjaka i trenutno se nalazi na pedijatriji.

Sečivanović kao i svaki pravi heroj skromno priča o svom delu. Međutim o njegovom herojskom činu, kojim je spasio život jednogodišnje devojčice priča cela Srbija.

Da li ste se uplašili kada ste u skoro 3 sata posle ponoći na ulici videli napuštenu bebu u dečjim kolicima?

- U prvi mah sam pomislio da su roditelji tu negde. Kada sam shvatio da je beba sama nije mi bilo svejedno. Strah je bio prisutan u smislu kako reagovati.

Koje emocije su proradile u vama u trenutku kada ste shvatili da u blizini deteta nema nikog i da ništa ne ukazuje na to ko su roditelji deteta i kako se tu našlo?

- Bilo mi je jako žao bebe. Obuzeli su me tuga, strah i neverica. Dete je bilo bespomoćno ostavljeno na ulici u hladnoj januarskoj noci.

Bili ste veoma pribrani, da li smatrate da je akcija policije i hitne pomoći bila dovoljno brza i adekvatna?

- Pokušao sam da budem pribran, kada sam shvatio da je beba zaista sama morao sam da pomognem. Vaspitan sam da pomažem ljudima u nevolji, ovog puta je bilo dete u pitanju pa je taj osećaj bio još veći. Pozvao sam policiju koja je došla u najkraćem roku. Oni su potom pozvali službu hitne pomoći koja je zbrinula dete i odvela ga.

Smatram da to nije herojski čin

Da li biste voleli da kada dete odraste ostanete sa njim u kontaktu jer ipak ste vi spasili dete od smrzavanja ili nečeg goreg?

- Smatram da to nije herojski čin. Svaki normalan covek bi morao da reaguje kada se nađe u ovakvoj situaciji. Voleo bih da znam da je dete dobro, da normalno odrasta i da mu se više nikada ovako nešto ne desi. Voleo bih da je vidim u nekim lepšim okolnostima.

Koja je vaša poruka za sve građane Srbije?

Moja poruka ljudima je da čuvaju svoju decu i porodicu. Ma šta da se desi deca nisu ni za šta kriva. Teška vremena stvaraju jake ljude. Nadam se da će ovo malo nedužno stvorenje biti jednog dana veliki čovek.

Kurir.rs/U Centar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track