12 BEBA POZITIVNO NA KOVID: Oglasilo se i Ministarstvo zdravlja, evo u kakvom su stanju
Foto: Shutterstock

pozitivne na koronu

12 BEBA POZITIVNO NA KOVID: Oglasilo se i Ministarstvo zdravlja, evo u kakvom su stanju

Društvo -

Povodom informacije o pozitivnom nalazu testa na SARS- CoV-2 kod dvanaestoro novorođenčadi u Odeljenju neonatologije Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKCS, Komisija za intrahospitalne infekcije je utvrdila da su sva deca dobro i da ni kod jednog deteta nisu registrovani znaci infekcije koja je otkrivena prilikom rutinskog testiranja jednog novorođenceta u sklopu pripreme za konsultativni pregled van klinike.

Ministarstvo zdravlja navelo je u saopštenju da su ostalih jedanaestoro novorođenčadi hospitalizovanih u istom prostoru testirani kao kontakti.

- Pozitivna novorođenčad su prevedena u prostor predviđen za izolaciju, dok su i negativni kontakti takođe izdvojeni. U svim odeljenjima klinike nastavlja se pojačan nadzor nad infekcijama i primena nespecifičnih mera, kao što su higijena ruku, higijena bolničke sredine, dekontaminacija prostorija, primena lične zaštitne opreme u skladu sa vrstom radnih aktivnosti i nošenje zaštitnih maski što predstavlja i zakonsku obavezu - dodaje se u saopštenju resornog ministarstva.

Kurir.rs

Bonus video:

04:16

KOGA ZMIJA UJEDE I GUŠTERA SE PLAŠI! Jakovljević: Ljudi su zabrinuti. U Srbiji je Korona virusom zaraženo 1.100 ljudi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track