Najnovije vesti

ALARMANTNO UPOZORENJE RODITELJIMA OSNOVACA KRUŽI MREŽAMA: Opasna droga u obliku ŽVAKA I BOMBONA pojavila se u beogradskim školama
Foto: Kurir.rs/Z.K.

oprez

ALARMANTNO UPOZORENJE RODITELJIMA OSNOVACA KRUŽI MREŽAMA: Opasna droga u obliku ŽVAKA I BOMBONA pojavila se u beogradskim školama

Društvo
16:56h

Društvenim mrežama kruži upozoravajuća poruka za roditelje beogradskih đaka jer se u školama pojavila nova opasna droga.

Upozorenje i apel roditeljima se deli putem vajber grupa. Jedan od pomenutih narkotika je upakovan kao žvaka i poznat je kao "KIDS" droga. Počinje da deluje već posle samo 15 minuta, a stručanjaci napominju da je jača i od ekstazija.

droga, snus, upozorenje
foto: Kurir.rs/Z.K.

Evo jedne od tih poruka koje kruže:

"Poštovani roditelji, dobili smo ovu poruku na grupi saveta roditelja. Poruka je stigla od roditelja iz jedne škole:

Htela sam da vas obavestim da su se pojavile na tržištu psihoaktivne supstance koje su lako dostupne učenicima. Jedna je u obliku žvake poznatija kao kids droga, efekat počinje nakon 15 minuta i jači je od ekstazija, a tragovi skrivanja su posebna zamka za roditelje i zaposlene u školi, jer je umotana kao pakovanje žvaka.

droga, snus, upozorenje
foto: Kurir.rs/Z.K.

Druga je tzv. SNUS - čist nikotin u prahu koji se pakuje u malim vrećicama čaja i on se sisa ili šmrče. Veoma je jeftin, kesica košta 100-150,00 dinara. Molim Vas da sa decom porazgovarate o ovome, da budu obazrivi da im neko ne "podvali" žvaku..." - navedeno je u jednoj od poruka u roditeljskim vajber grupama.

Kako saznajemo, ovakve poruke dele se u roditeljskim vajber grupama više beogradskih škola.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja