"NIKO NE TREBA DA BUDE GLADAN" Gest pekara u Kikindi probudio empatiju sugrađana i veru u ljude! Stanisavljev: Ne marim za pare
Vlasnik pekare Stanisavljev- dokaz da empatija nije izumrela, Foto: Kurir TV

humanost na delu:

"NIKO NE TREBA DA BUDE GLADAN" Gest pekara u Kikindi probudio empatiju sugrađana i veru u ljude! Stanisavljev: Ne marim za pare

Društvo -

Nedavno je u Kikindi otvorena pekara drugačija od drugih. Nalik je još dvema u našoj zemlji, ali nažalost ipak spada među retke. Evo i zbog čega.

Od drugih je razlikuje to što se u svaki sastojak dodaje začin koji se zove humanost.

Stanisavljev
foto: Kurir tv

Željko Stanisavljev, veliki humanista, i vlasnik pekare u Kikindi kaže šta ga je to izdvojilo u moru drugih pekara.

- Svakog dana doniramo obroke nakon smene. Neka mi ostane u proseku po deset kila. Mene je podstakla akcija drugih ljudi, nisam ja bogat, toliko me je pogodila nesreća ljudi, da ne marim za pare. Ovo je humanitarna akcija - rekao je.

Stanisavljev
foto: Kurir tv

Slogan koji stoji ispred pekare glasi: "Niko ne treba da bude gladan". Ovaj gest naišao je na veliko oduševljenje Kikinđana.

02:28

Gest vlasnika pekare u Kikindi vratio veru u dobre ljude

- Plemenito i humano! Svaka čast! - čestitaju ovom vlasniku sugrađani.

Kako kaže Stanisavljev najdraže mu je što je ovaj gest probudio empatiju drugih ljudi, koji, pored onog što kupe za sebe, kupe i nešto što mogu okačiti za one koji ne mogu da priušte hranu.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track