TEMPERATURNI ŠOK! SEVER SRBIJE POD SNEGOM, A U LESKOVCU 21 STEPEN! Evo gde je najhladnije i kakvo nas vreme čeka sutra
Foto: Nenad Kostić

PROGNOZA

TEMPERATURNI ŠOK! SEVER SRBIJE POD SNEGOM, A U LESKOVCU 21 STEPEN! Evo gde je najhladnije i kakvo nas vreme čeka sutra

Društvo -

Na severu Srbije od jutros pada sneg, a na jugu zemlje su izmerene prolećne temperature.

Prema podacima Republičkog hidrometeorolškog zavoda (RHMZ), u 11 sati najtopliji grad u Srbiji bio je Leskovac, gde je izmeren 21 stepen Celzijusa, a slede Dimitrovgrad i Vranje sa 18 stepeni.

Najhladnije je na Zlatiboru - minus 3 stepena. U Beogradu je u 11 sati izmeren 1 stepen Celzijusa i pada slab sneg.

Prognoza
foto: Printscreen/RHMZS

Nakon Vojvodine i Beograda sneg je počeo da pada i u centralnim delovima Srbije. Jaka mećava zahvatila je područje Ivanjice, ali kritična deonica preko Golija još uvek je prohodna.

- Za sada nemamo prblema u ovijanju saobraćaja. Kritična tačka Preko Brdo - Odvraćenica je prohodna, ali ukoliko se padavine nastave jačim inenzitetom poslaćemo mašine da dežuraju kako bi put koji vodi ka Novom Pazaru bio prohodan, rekao je za RINU Vitomir Arsović iz Puteva Ivanjica.

Sneg
foto: Rina

Usled snežnih padavina u Zlatiborskom okrugu teška mehanizacja već je poslata na teren.

- Mi smo u drugom stepenu angažovanosti i posipamo puteve prvog prioriteta kako bi držali puteve pohodnim. Trenutno radi 12 mašina koje održavaju saobraćajnice i nemamo većih problema. Svi putevi u Zlatiborskom okrugu su prohodni , izjavo je Alem Mušanović iz Puteva Užice.

U Srbiji će sutra biti oblačno, hladno i uglavnom suvo vreme, osim na jugu i istoku gde će veći deo dana u nižim predelima padati kiša, a na planinama sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

00:12

Sneg u Beogradu

Najniža temperatura od -1 na severozapadu do 7 na jugu, a najviša od 2 do 12 stepeni.

Vetar slab i umeren, severni, u Negotinskoj Krajini i na severu Vojvodine povremeno jak, posle podne i uveče u slabljenju.

U Beogradu će sutra biti oblačno, hladno i uglavnom suvo vreme, a sneg će ponovo početi da pada uveče i u toku noći. Temperatura od oko 0 stepeni Celzijusa do 2 stepena.

Beograd, Sneg, Ilustracija
foto: Nenad Kostić

U narednih sedam dana u Srbiji će biti oblačno i hladno, uz manji porast temperature. Kiša će povremeno padati na jugu i u centralnim delovima zemlje, a sneg na zapadu i jugozapadu. U Vojvodini uglavnom suvo vreme.

U Beogradu će naredne sedmice biti oblačno i hladno uz manji porast temperature, a slab sneg moguć je u utorak ujutro, dok je u sredu i četvrtak očekivana kratkotrajna kiša.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 27. februar 2023. godine: Kao posledica biometeorološke situacije kod meteoropata su mogući reumatski bolovi, nervoza i glavobolja, a kardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim oboljenjima savetovan je oprez.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track