"NISI TI MAMA NIŠTA KRIVA" Pogledajte potresan susret Zdenke i njenog sina kog je NAŠLA POSLE 30 GODINA, ruke joj drhte, gubi dah
Foto: Printscreen/TV Pink

kamen da zaplače

"NISI TI MAMA NIŠTA KRIVA" Pogledajte potresan susret Zdenke i njenog sina kog je NAŠLA POSLE 30 GODINA, ruke joj drhte, gubi dah

Društvo -

Zdenka Mijailović danas je prvi put posle 30 godine srela svog sina Miloša!

Sina Miloša joj je oduzeo Centar za socijalni rad daleke 1992. godine. Zdenka je tada otišla u Nemačku u potrazi za boljim životom za sebe i svoju porodicu, međutim, nije mogla odmah da dovede Miloša.

- Kad je imao dve godine ostao je sam i popeo se na sims na 7. spratu. Komšije su to videle. Jedan komšija je ušao i spasio ga da ne padne. Neko je to prijavio Centru za socijalni rad pa su ga uzeli i dali na usvajanje - ispričala je Zdenka i navodi da nikada nije uspela da sazna ko su usvojitelji njenog sina.

Tužna majka, koja decenijama živi u Francuskoj, napisala je u međuvremenu knjigu "Osuđena" sa nadom da Miloš nekada sazna istinu.

- Počela sam da je pišem za sebe, ali sam zbog njega htela da objavim kako bi je pročitao jer ne bih mogla sve to da mu ispričam po redu i da vidi da li želi kontakt. Knjiga je došla do njega i pročitao je u jednom danu - rekla je Zdenka gostujući u Novom jutru na TV Pink.

Ponovni susret sa sinom nazvala je sudbinom.

- Rođaka po biološkom ocu došla do njega i dala mu informacije o meni. On me je tražio i verovatno je pronašao profil mog drugog sina i tako je nastala konverzacija porukama - rekla je Zdenka i dodala da sa sinom treba da se prvi put vidi večeras.

Zdenku je međutim čekalo veliko iznenađenje jer je Miloš bio u studiju i čekao da se pojavi. Prišao je iznenada sa ružom i snažno zagrlio majku koja je jedva uspela da dođe do daha od uzbuđenja.

- Nisi ti ništa kriva. Sve je u redu. Važno da si ti meni živa i zdrava - rekao joj je Miloš trudeći se da ne zaplače.

- Hvala ti mnogo - odgovorila mu je Zdenka i naslonila glavu na njegove grudi dok su joj ruke podrhtavale.

ZDENKA TAKOĐE USVOJENA

Zdenka je otkrila da je usvojena već pri izlasku iz bolnice.

- Imala sam sreće da me je usvojila osoba koja je bila više nego majka. Preminula je te 1992. godine kada sam ja otišla u Nemačku. Miloš je imao lepu sudbinu sa majkom koja ga je usvojila. U knjizi "Osuđena" opisujem celokupnu golgotu koju sam preživela - rekla je Zdenka ranije za Kurir.

Miloš je rekao da je slušao loše priče o svojoj majci.

- Ja ne osuđujem nikog. Osuđujem kad majka ostavi dete ispred kontejnera. Ja sam pristao na susret. Želim da je upoznam i vidim kakva je osoba - ispičao je Miloš.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track