SRPSKI VATROGASCI HEROJI PROBIJAJU SE KROZ PORUŠEN GRAD U TURSKOJ: Neverovatni snimci iz prve ruke, turski kolega ih navodi! VIDEO
Foto: Printscreen/Facebook

Nisu žalili svoje živote

SRPSKI VATROGASCI HEROJI PROBIJAJU SE KROZ PORUŠEN GRAD U TURSKOJ: Neverovatni snimci iz prve ruke, turski kolega ih navodi! VIDEO

Društvo -

Specijalistički tim za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije MUP Srbije nekoliko nedelja učestvovao je u akcijama spašavanja u porušenim turskim gradovima.

Pored vatrogasaca spasilaca iz Beograda, Novog Sada, Bora, Valjeva, Niša i Kragujevca, u Turskoj su se posle zemljotresa našla i petorica iz Užica. Nesebično su rizikovali svoje živote kako bi spasili ljude koji su ostali pod ruševinama posle razornog zemljotresa.

Na mrežama su se pojavili snimci vožnje naših spasilaca kros razoren grad u Turskoj.

"Iz prve ruke vam pokazujemo kako su se naši vatrogasci heroji probijali kroz porušen grad u Turskoj, kako bi došli do mesta gde treba da spasu osobe zakopane u ruševinama. Pomoć im je davao lokalni vatrogasac, kako bi lakše stigli do lokacije", navodi se u dopisu.

POGLEDAJTE SNIMKE

Naš tim je bio raspoređen u Hataju, gde nema objekta koji nije oštećen, gde u razmere katastrofe ogromne. Bili su svedoci ruševina, gomile kamenja i gomile nečeg što je nekad bio prelep grad, lepo mesto u blizini Mediteranskog mora, sa fenomenalnom klimom, plodnom zemljom, velikim ravnicima na kojima se gaji voće i povrće, ali čija je podloga na granici dve tektonske ploče.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track