SKUP PODRŠKE SMENJENIM TUŽITELJKAMA: Zbog protesta ispred Vlade Srbije, blokirana raskrsnica ulica Kneza Miloša i Namanjine
Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Protest

SKUP PODRŠKE SMENJENIM TUŽITELJKAMA: Zbog protesta ispred Vlade Srbije, blokirana raskrsnica ulica Kneza Miloša i Namanjine

Društvo -

Građani, zajedno sa advokatima i sudijama, oko 15 časova blokirali su u Beogradu Nemanjinu ulicu ispred Vlade Srbije u znak podrške Bojani Savović i Jasmini Paunović, tužiteljkama u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu koje su smenjene pošto je nakon rada na slučaju malverzacija u Elektroprivredi Srbije (EPS) uhapšeno šest osoba.

00:10

Skup podrške smenjenim tužiteljkama

Okupljeni nose transparente i s fotografijama inspektora i policajaca koji su diskriminisani zbog toga što su "časno obavljali svoju dužnost".

protest advokata, protest, advokati, Vlada Srbije
foto: Zorana Jevtić

Na transparentima je i fotografija smenjenih tužiteljki, pored nekadašnje rumunske tužiteljke protiv korupcije Laure Koveši i poziv na podršku i ostalim tužiocima koji štite integritet profesije.

Na protestu je veći broj policajaca, u uniformama i u civilu.

1 / 8 Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Advokat Ivan Ninić kazao je za agenciju Beta da posle današnjeg skupa "mora" neko da reaguje - da se oglasi i da kaže šta će institucijalno preduzeti da se sanira stanje u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Tužiteljke, Bojana Savović i Jasmina Paunović nisu danas prisutne na protestu ispred Vlade Srbije.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja