TAKMIČARKA FRAPIRALA MEMEDOVIĆA USRED POTERE: Vi ste stomatološkinja?! O faci voditelja BRUJI Tviter, a komentari PLJUŠTE!
Foto: Printskrin Tviter

NAKON OVONEDELJNE EMISIJE

TAKMIČARKA FRAPIRALA MEMEDOVIĆA USRED POTERE: Vi ste stomatološkinja?! O faci voditelja BRUJI Tviter, a komentari PLJUŠTE!

Društvo -

Ovonedeljna emisija kviza "Potera", gde su takmičarke osvojile 800.000 dinara, izazvala je veliku pažnju.

U centru pažnje bilo je i učešće takmičarke Jelene Dimić, koja je zajedno sa Katarinom Đoković trijumfovala u kvizu.

- Ja volim da koristim jezik rodne ravnopravnosti, jer smatram da žena treba da se predstavlja sa rodnim identitetom. Volim da zagovaram rodnu ravnopravnost. Moje heroine su Marija Lukić, Milena Radulović, Iva Ilinčić, kao i sve žene koje su javno progovorile o nekoj vrsti nasilja koje su preživljavale i ovim pozivam sve žene koje trpe partnersko, porodično ili drugi vid nasilja da se obrate autonomnom ženskom centru koji će im pružiti besplatnu pravnu pomoć - rekla je Dimićeva pre samog učešća u "Poteri".

Jovan Memedović, Potera
foto: Printskrin Tviter

Međutim, na društvenoj mreži Tviter pojavio se tvit koji je pokrenuo raspravu u komentarima povodom rodne ravnopravnosti.

- Dakle, kao prvo Jelena Dimić rekla je da je iz Beograda, a po zanimanju stomatološkonja - pitao je Memedović, dok je takmičarka potvrdila:

- Tako je - rekla je Jelena dok je voditelj upitao: "Može?" na šta je ona potvrdno odgovorila i dodala:

Jovan Memedović, Potera
foto: Printskrin Tviter

- Ja volim da koristim jezik rodne ravnopravnosti odnosno rodno senzitivni jezik zato što smatram da žena treba u skladu sa rodnim identitetom, da se predstavlja u društvu i da kao takva zauzme svoj položaj.

Memedović je zatim upitao:

- Inače ste ovako, rekao bih, feministički aktivni - kazao je voditelj emisije, na šta je takmičarka odgovorila:

- Može se reći, da. Volim da zagovaram rodnu ravnopravnost, da se borim za nju u tom nekom malenom opsegu u društvu jer iako nemam veliki uticaj zato želim da ostvarim trag u svetu, boljim mestom za sve nas podjednako - rekla je takmičarka.

- U redu - kazao je Memedović.

U komentarima ispod tvita korisnici ove mreže su komentarisali facu voditelja.

- Memedović je zabezeknut - navodi se u jednom od komentara.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track