HEMIČAR ŠOKIRAO NEPOTVRĐENIM SAZNANJEM: To što mnogi puše nije kanabis, već nešto MNOGO OPASNIJE! Psihički nam razaraju omladinu
Foto: Kurir TV, Mup

DRUŠTVO

HEMIČAR ŠOKIRAO NEPOTVRĐENIM SAZNANJEM: To što mnogi puše nije kanabis, već nešto MNOGO OPASNIJE! Psihički nam razaraju omladinu

Društvo -

Pripadnici subotičke policije, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije i Policijskom upravom u Kikindi uhapsili su jedno lice iz okoline Kanjiže zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćene proizvodnje i prometa doping sredstava.

O ovom slučaju govorili su u jutarnjem programu Kurir televizije Mladen Nikolić, hemičar iz Nacionalne asocijacije konopljara Srbije i Milan Popović, advokat.

jutarnji
foto: Kurir televizija

- Načelno promet je promet i za to se odgovara. Ono što je zgodno za lice koje na taj način šalje nedozvoljene supstance jeste to što se domaći saobraćaj robe odvija u zatvorenim paketima. Radnici u pošti na taj način nemaju uvid u to šta se u paketima nalazi. Oni ponekad pitaju šta je unutra, ali više da bi utvrdili da li ima lomljivih stvari i prilagodili način transporta - rekao je Popović i dodao:

- Imamo zakon o sportu gde se zabranjuje doping sportistima. Postoje određene antidoping agencije. Propisana su i krivična dela. Krivično delo koje propisuje kaznu za omogućavanje uživanja doping sredstava za koje je predviđena zatvorska kazna od 3 meseca do pet godina i mnogo teže krivično delo za lica koja to proizvode za šta se dobija kazna i do 12 godina.

jutarnji
foto: Kurir televizija

Nikolić tvrdi da se korisnicima marihuane zapravo ne dostavlja kanabis već mnogo teža i kako tvrdi opasna droga koja psihički razara omladinu:

- Jedna stvar me je uplašila. Ovde se radi o Rusima i Ukrajincima koji su preko pet šest dostava pribavljali kanabis. Svuda je bila identična roba koja je užasno lošeg kvaliteta. Umesto pet grama unutra se nalazi recimo 3 do 3 i po grama. Oni su u Rusiji i u Ukrajini naučeni na kanabis. Ovo što im se ovde prodaje to je fentanil, odnosno sintetički heroin. Naše tržište je preplavljeno sintetičkim heroinom, drogom koja izaziva zavisnost i psihoze - rekao je Nikolić, ali nije potkrepio relevantnim dokazima svoje tvrdnje.

Marihuana
foto: MUP

Naglasio je da je reč o tajnom ratu koji se organizovano vodi protiv Srbije:

- Ako uzmete da je u pet-šest različitih vrsta dostave ista roba distribuirana to znači da je u pitanju mnogo jaka i organizovana grupa. To nije neko ko sam kod kuće nešto uzgaja. Na delu je tajni rat protiv Srbije koji vode albanska, crnogorska i anglosaksonske službe i to je nešto što je vrlo opasno. Omladina naše zemlje se psihički razara!

Nikolić je potom pričitao javne oglase u kojima se nude narkotici i konstatovao da ne bi bila moguća takva ponuda narkotika da ne postoji sprega organizovanog kriminala i određenih državnih struktura. Kao jedino efikasno rešenje naveo je dekriminalizaciju odnosno legalizaciju marihuane u medicinske svrhe.

04:08

HEMIČAR ŠOKIRAO UPOZORENJEM Protiv Srbije se putem droge vodi tajni rat! To što mnogi puše nije kanabis, već nešto MNOGO OPASNIJE!

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track