KASIRI I PRODAVCI NAS OVAKO POTKRADAJU: Na ovim trikovima uzmu više para, a nekad i NE PRIMETIMO
Foto: Profimedia

PAŽNJA!

KASIRI I PRODAVCI NAS OVAKO POTKRADAJU: Na ovim trikovima uzmu više para, a nekad i NE PRIMETIMO

Društvo -

Nakon što je snimak merenja voća i povrća u jednom popularnom lancu marketa u Srbiji razbesneo ljude, otvorilo se i pitanje kako sve kupci varaju prodavce, ali s druge strane kako i pojedini kasiri i prodavci, recimo na pijacama varaju potrošače.

Naime, u velikim i malim lancima marketa često nailazimo na raznorazne popuste, sniženja, akcije, rasprodaje, koji nas privuku da kupimo i ono što nam nije potrebno u tom trenutku.

Puna kolica, vikend kupovina i kupac u žurbi idealna su meta kasira koji na sve moguće načine gledaju da nas zakinu na kasi tako što će nam naplatiti i nešto što uopšte nije bilo u našim kolicima.

kasa, fiskalizacija, fiskalni račun, fiskalna kasa
foto: Shutterstock

Prema tvrdnjama potrošača, neki od njih pored kase često drže pakovanje žvaka, čokoladice koje provuku dok potrošač ne gleda.

Ipak, više prevara ima na pijacama i to pored prodavca koji prodaju voće i povrće.

Čitateljka D. K. nedavno je pričala za Kurir kako je primetila da prodavačica na pijaci na vagu stavlja veliku pomorandžu dok kupac ne gleda ili ne može da vidi onu stranu vage koja je preko puta tezge.

Iz udruženja za zaštitu potrošača upozoravaju da kasiri nisu jedini, te da se raznim trikovima potkradanja služe i konobari u restoranima i kafićima.

Takođe, stari štos sa vraćanjem kusura jer skoro nikad u kasi nemaju sitan novac pa često kupca zakinu i za deset dinara.

Kurir.rs/ A. K.

Bonus video:

02:11

STRUČNJACI O NOVIM TRIKOVIMA TRGOVACA: Opijum marketinga zavladao u Srbiji, prazni rafove i tera u minus!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track