HAOS NA PUTEVIMA ŠIROM SRBIJE I NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Evo gde su najveće gužve, kilometarska kolona i na Milošu Velikom (VIDEO)
Foto: Rina, Printscreen/Instagram 192_rs

završava se mini odmor

HAOS NA PUTEVIMA ŠIROM SRBIJE I NA GRANIČNIM PRELAZIMA: Evo gde su najveće gužve, kilometarska kolona i na Milošu Velikom (VIDEO)

Društvo -

Danas je poslednji neradni dan uskršnjih praznika što automatski znači - gužve na putevima širom Srbije!

U utorak se većina ljudi vraća na posao, a u sredu i deca u školske klupe. S toga, svi koji su slobodne dane iskoristili da otputuju negde na kratki odmor, a s namerom da se što kasnije vrate kućama, upravo su za danas planirali put. Zato i ne čudi da su gužve na svim većim saobraćajnicama.

Kolapsu dodatno doprinosi kiša koja pada u pojedinim delovima zemlje.

Brojne slike i snimci koji kruže društvenim mrežama svedoče o velikim kolonama i zastojima.

Pogledajte kako izgleda kolona vozila koja silazi sa Zlatibora...

Dugačka kolona vozila formirana je i na auto-putu Miloš Veliki. Do većeg zastoja došlo je na deonici od Preljine do Ljiga usled radova koji se izvode u tunelu Šarani. Saobraćaj se odvija samo u jednoj traci i napravio se, kako kažu vozači, svojevrsni "čep".

Miloš Veliki, gužva
foto: RINA

"Nismo očekivali ovakav kolaps. Kolona je dugačka više od dva kilometra, a pravi saobrćajni kolaps je i na magistralnom putu Zlatibor - Užice", kaže za RINU jedan od vozača, Branko Simić, pa dodaje:

01:42

Ne možemo ni napred, ni nazad - sve stoji: Saobraćajni kolaps na auto-putu Miloš Veliki, formirana kolona vozila dugačka preko dva kilometra

"Mislili smo da kad stignemo do auto-puta da će biti lakše, ali i ovde nas je sačekao zastoj. Naše putovanje će umesto neka dva sata potrajati skoro tri puta duže".

Miloš Veliki, gužva
foto: RINA

Na auto-putu kod Velike Plane, u smeru ka Beogradu, je veliki zastoj. Kolona je duga više kilometara.

Najveće gužve na graničnim prelazima se tek očekuju kasnije popodne i u večernjim satima, ali na graničnom prelazu Jabuka, na ulasku iz Crne Gore u Srbiju već je haos.

Putnici na graničnom prelazu Horgoš ovog popodneva čekaju u proseku oko jedan sat kako bi prošli obe granice i ušli u našu zemlju, dok na izlasku iz Srbije nema zadržavanja.

I granični prelaz Rača, iz Republike Srpske, već je "začepljen".

Zbog uskršnjih praznika granični prelaz Bajmok-Bačalmaš još danas radi produženo do ponoći, kao i granični prelaz Bački Vinogradi - Ašothalom, čije je radno vreme, zaključno sa današnjim danom, do 22 časa.

Podsetimo, iz Auto-moto saveza Srbije danas su rekli da najveću koncentraciju vozila očekuju u popodnevnim i prvim večernjim satima, a pojačan talas saobraćaja biće na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, a zatim i na graničnim prelazima sa Bosnom i Hercegovinom, Severnom Makedonijom i Crnom Gorom. To će usloviti zadržavanja duža od 30 minutam, na ša vozači treba da budu spremni.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track