OVO MORATE DA ZNATE AKO SE SPREMATE ZA URANAK: Direktor RHMZ za Kurir otkrio vremensku prognozu za 1. MAJ (FOTO)
Kišovito za 1. maj / Ilustracija, Foto: Zorana Jevtić, Shutterstock

DETALJNO

OVO MORATE DA ZNATE AKO SE SPREMATE ZA URANAK: Direktor RHMZ za Kurir otkrio vremensku prognozu za 1. MAJ (FOTO)

Društvo -

Nakon nekoliko sunčanih dana u Srbiji je pala kiša. Vreme se pokvarilo a u susret 1. maju svi se pitaju kakvo će vreme biti za taj praznik.

Prof. dr Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ-a za Kurir otkriva kakvo nas vreme tačno očekuje za prvomajske praznike (29/30. aprila i 1-2. maja).

Jugoslav Nikolić
Jugoslav Nikolićfoto: Printscreen/RTS

- Nastavlja se period promenljivog vremena, ali uz postepeni porast temperature koja će se u periodu od 29. aprila do 2. maja kretati u intervalu od 19 do 24 stepeni. Uz smenu sunčanih i oblačnih intervala očekuju se i padavine - u subotu (29.04.) ujutro i pre podne mestimično će padati kiša, dok će posle podne biti lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Kratkotrajna pojava kiše i pljuskova obeležiće i drugi dan vikenda (30.04.), ali će do večernjih sati padavine prestati - rekao je Nikolić, a potom dodao:

- U nedelju uveče i tokom većeg dela noći (30.04/01.05.) suvo sa minimalnim temperaturama od 7 do 12 stepeni. Ipak, pred jutro do Srbije se očekuje nailazak nove oblačnosti sa zapada Balkana i Jadrana koja će 1. maja ujutro usloviti kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom, prvo u zapadnoj polovini Srbije, a tokom dana i u ostalim krajevima. Kiša i pljuskovi sa grmljavinom povremeno se očekuju i u Beogradu.

Kiša / Ilustracija
Kiša / Ilustracija foto: Zorana Jevtić

- Nestabilno vreme obeležiće i drugi dan praznika, dok će se 3. i 4. maja oblačnost sa padavinama izmestiti ka jugu i istoku poluostrva uz priliv malo hladnijeg vazduha iz srednje Evrope što će usloviti da maksimalne temperature imaju vrednosti oko 15 stepeni.

Kurir.rs / S. T.

Bonus video

03:22

Kako je protekao prvomajski uranak na Košutnjaku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track