ŽIVIMO U USLOVIMA EKSTREMNOG NASILJA: Janković: Ima li povratka posle tačke u kojoj maloletnik puca da ubije?! (FOTO)
Jasna Janković, Foto: Dragan Kadić

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA

ŽIVIMO U USLOVIMA EKSTREMNOG NASILJA: Janković: Ima li povratka posle tačke u kojoj maloletnik puca da ubije?! (FOTO)

Društvo -

Vest o stravičnoj tragediji koja se dogodila jutros u 8.40 časova u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak (14) pucao na đake, nastavnika i portira, i tako ubio osmoro dece i radnika obezbeđenja, dok su šestoro dece i jedan nastavnik škole ranjeni, potresla je Srbiju.

Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije za Kurir kaže da je ovo nezapamćena tragedija:

- Saučestvujem u bolu sa porodicama stradalih. Ovo je nezapamćena tragedija. Tragedija u OŠ „Vladimir Ribnikar", dokaz je da živimo u uslovima ekstremnog nasilja. Nama više ne mogu pomoći ni promene zakona, niti nova podzakonska akta, već nulta tolerancija na nasilne oblike ponašanja, kako dece, tako i odraslih i kontrola oružja.

Vračar
Vračarfoto: Privatna arhiva

Zbog ove pucnjave treba svi da se iskreno zapitamo, kako smo došli dovde i ima li povratka posle tačke u kojoj maloletnik puca da ubije?! - rekla je ona i upitala se da li je ovako nešto moglo da se nasluti:

- Ovo može da znači da nismo dobro pratili znakove pored puta, nismo shvatali ozbiljnost toga što su nam deca sve agresivnija, što nam je društvo sve agresivnije. Nadležni će nakon ovoga morati da imaju konkretne poteze, oni koji su prošli kroz ovo pretrpeli su veliku traumu.

Kurir.rs / S. T.

Bonus video

01:47

MINISTAR GAŠIĆ: OTAC DEČAKA KOJI JE PUCAO JE UHAPŠEN! Vežbao je i trenirao pucanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track