"STANARI SAMI BIRAJU UPRAVNIKA, POSTOJE DVA NAČINA!" Banovački savetuje: Ovo su solucije ako imate bilo kakav problem (VIDEO)
Foto: Kurir televizija

kurir tv

"STANARI SAMI BIRAJU UPRAVNIKA, POSTOJE DVA NAČINA!" Banovački savetuje: Ovo su solucije ako imate bilo kakav problem (VIDEO)

Društvo -

Stanari zgrada u Beogradu žalili su se Redakciji Kurira na to da upravnici nemaju licence, kao i da ne obavljaju svoj posao savesno.

O problemima koje stanari imaju sa upravnicima zgrada istraživao je novinar Predrag Žambok u razgovaru sa sagovornikom.

Ljubiša Banovački, iz Udruženja profesionalnih upravnika Beograda je odgonetnuo kako je moguće da neko bez licence vodi zgradu:

01:01

STANARI SAMI BIRAJU UPRAVNIKA, POSTOJE DVA NAČINA! Banovački savetuje: Ovo su solucije ako imate bilo kakav problem

- Da bi se registrovala stambena zajednica može da postoji profesionalni upravnik. On se bira tako što se održi sastanak, skupe se potpisi i izaberu ga, za to je potrevno dve trećine glasova. Takođe, upravnik može da bude iz redova stanara, dakle komšija, i tada treba 50 odsto potpisa. U svakom slučaju, stanari znaju koga su izabrali.

Potom je obrazložio kako ti isti stanari mogu da smene upravnika zgrade:

- Na isti način. Inače, ukoliko postoji mogućnost da se održi sastanak sa upravnikom, tada se napravi dnevni red i reše sva pitanja. Ukoliko ne možete da dođete do upravnika, onda možete naći njegove kontakte i detalje preko jedinstvene registre profesionalnih upravnika. Ukoliko ste novi stanar koji nije bio na sednicama, tu proveru možete izvršiti putem geodetskog zavoda, odnosno sajta katastra, uvid u jedinstveni registar stambenih zajednica.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track