APEL DIREKTORA UDRUŽENJA ZOO PLANET: Čuvajte svoje ljubimce! Očekujemo zatvorsku kaznu za brutalno nasilje nad kobilom (VIDEO)
Foto: Kurir TV

mučenje životinja

APEL DIREKTORA UDRUŽENJA ZOO PLANET: Čuvajte svoje ljubimce! Očekujemo zatvorsku kaznu za brutalno nasilje nad kobilom (VIDEO)

Društvo -

Nasilje nad životinjama u Srbiji uzima maha. Brojni apeli da se odgovorno pristupi vlasništvu nad životinjama ostaju nezapaženi, a da je čovek ponekad monstrum u odnosu na životinje potvrđuje i ovaj slučaj.

NIŠ/VLASOTINCE - U selu kod Vlasotinca muškarac je čekićem do iznemoglosti udarao svoju kobilu, a nakon užasnog nasilja izveo ju je upregnutu u kola među plastenike gde je nastavio da je tuče motkom.

Kobila
foto: Kurir tv

Sa Dušanom Stojanovićem predsednikom udruženja Zoo planet razgovarala je novinarka Kurira.

Kobila
foto: Kurir tv

On je ispričao kako je kobila nakon zlostavljanja kao i koliko često su svedoci ovakvog nasilja.

03:26

Nasilje nad životinjama u Srbiji: Zverstvo prema konju u selu Stajkovac

- Očevici su primetili da držalac tuče kobilu i snimili telefonom, pa kontaktirali policiju i zaštitu životinja. Nadamo se da će mu po krivičnom zakoniku biti dodeljena i pored novčane kazne i kazna zatvorom - rekao je Stojanović i ispričao kako je kobila sada:

- Kobila je još uvek pod terapijom, ispiranja rana. Bitno je da nema nekih posledica u vidu traume prema čoveku i biće nekih 20 dana pod intenzivnom terapijom i nadamo se da će biti stabilno - ispričao je Stojanović.

Apelovao je na sve ljude da čuvaju životinje jer su one iskrena bića koja tu ljubav vraćaju.

- Treba da se ophodimo prema njima sa pažjom i ljubavlju jer nam one i te kako vraćaju - poručio je Stojanović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track