UŽIČKI GIMNAZIJALCI PREŠIŠALI VUKOVCE, OPET NAJBOLJE URADILI PRIJEMNI NA MEDICINSKOM: Direktorka otkrila tajnu uspeha Užičana!
Foto: Nebojša Mandić

rezultati

UŽIČKI GIMNAZIJALCI PREŠIŠALI VUKOVCE, OPET NAJBOLJE URADILI PRIJEMNI NA MEDICINSKOM: Direktorka otkrila tajnu uspeha Užičana!

Društvo -

I ove godine na prijemnom ispitu na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu najbolje su se pokazali đaci Užičke gimnazije rekao je prof. dr Lazar Davidović, dekan Medicinskog fakulteta gostujući na RTS-u.

On je pomenuo i da su rezultati bili slabiji nego prethodne godine.

- Nešto više od 50 posto kandidata, njih 537, je položoilo ispit, što je lošije nego prethodnih godina. Razloge ne znamo, da li je to zbog samo testa, a možda i činjenice da korona pokazuje udaljene efekte. Svi znamo kako se odvijala nastava u korona periodu i mnogi su tada govorili da će dati udaljene efekte. Tražićemo i druge razloge - rekao je prof. dr Davidović i dodao:

Lazar Davidović, Dr. Lazar Davidovic, doktor lazar davidovic
foto: Nemanja Nikolić

- I ove godine na prijemnom ispitu su se najbolje pokazali đaci Užičke gimnazije, dok veliki broj vukovaca nije uspeo da položi ispit. Užička gimnazija je na visokom prvom mestu, oni koji rukovode tom gimnazijom zaslužuju pohvale, na drugom je Šabačka, pa Četrnaesta beogradska gimnazija, pa Deveta i Deseta. Jedna značajna kosntatacija je da 21 posto nosilaca Vukove diplome nisu položili prijemni.

Da su gimnazijalci iz Užica najbolji iz godine u godinu na Medicinskom fakultetu potvrđuje za Kurir direktorka Užičke gimnazije Biljana Grujičić.

- Ponosni smo na ovu generaciju koja je postigla toliko uspeha u raznim oblastima, a naročito zbog toga jer je dve godine bila na onlajn nastavi zbog korone kada nimalo nije bilo lako održati kontinuitet u radu, steći kvalitetno znanje i postići uspeh. Pored toga što je ovo postala neka tradicija u našoj školi u poslednje vreme je primetno da se đaci nakon studija vraćaju u svoj grad što nas veoma raduje - istakla je direktorka i dodala:

indeks, fakulteti
foto: Zorana Jevtić

- Naši učenici su uključeni u vannastavne aktivnosti, obrazovanje za održivi razvoj, metodologiju istraživanja. Uz podršku profesora učestvuju na takmičenjima i vrlo su vredni, a ovo su rezultati. Neverovatan trud i posvećenost koje profesori svakodnevno pružaju deci rezultirali su i brojnim nagradama sa republičkih takmičenja, i to upravo iz oblasti fizike, matematike, hemije i biologije.

Brojka

1.068 kanditata prijavilo se za upis na Medicinskom fakultetu u Beogradu, ali mesta ima samo za njih 500

Grujičićeva kaže i da gimanzija ima jedini problem, a to je prostor.

- Imamo osam odeljenja, tri su društveno-jezička, tri prirodno matematička, jedno sportsko i jedno računarsko odeljenje. Zgradu delimo sa drugom školom i nedostaje nam prostor, a zainteresovanost za upis u gimnaziju ne pada.

Kurir.rs/ A. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track