OD DANAS DODATNI UPISNI ROK NA 5 FAKULTETA U BEOGRADU: Brucoši, ako ste ostali ispod crte, ovo je vaša šansa! Mesto i na budžetu
Arhivska fotografija, Foto: Damir Dervišagić

tu ima mesta

OD DANAS DODATNI UPISNI ROK NA 5 FAKULTETA U BEOGRADU: Brucoši, ako ste ostali ispod crte, ovo je vaša šansa! Mesto i na budžetu

Društvo -

BEOGRAD - Pojedini fakulteti, koji nisu popunili upisnu kvotu u prvom roku, raspisali su dodatni konkurs.

Konkurs se odnosi na brucoše koji su na drugim fakultetima položili prijemne ispite iz srodnih predmeta, ali su ostali ispod crte.

Danas oni mogu da konkurišu na Građevinskom, Poljoprivrednom, Biološkom, Fizičkom i Šumarskom fakultetu. Mesta ima i za studije o trošku države, kao i za samofinasiranje.

Kandidati na sajtovim ovih visokoškolskih ustanova mogu saznati detaljnije informacije. Na Građevinskom fakultetu mesta ima na smerovima - Građevinarstvo (15 mesta na budžetu i 45 na samofinansiranju), Geodezija (20 mesta na budžetu i 6 na samofinansiranju), Geoinformatika (5 mesta na budžetu i 7 na samofinansiranju), pišu Novosti.

Kandidati koji su u prvom konkursnom roku položili prijemni ispit na nekom od fakulteta Univerziteta u Beogradu iz biologije, hemije, fizike, matematike i sociologije, mogu konkurisati na Poljoprivrednom fakultetu do 13. jula.

Šumarski fakultet će prijave primati do 11. jula. Slobodnih mesta je ostalo na smerovima: šumarstvo - 66 na budžetu i 17 samofinansirajućih, tehnologija drveta - 48 ma budžetu i 27 samofinansirajućih, pejzažna arhitektura - četiri samofinansirajuća i ekološki inženjering u zaštiti zemljišnih i vodnih resursa - 16 na budžetu i 35 samofinansirajućih.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track