EVO ŠTA MOGU DA RADE RODITELJI DECE KOJA SU OPLJAČKANA NA LETOVANJU U BUDVI: Samo u jednom slučaju mogu da traže odštetu
Foto: Privatna Arhiva

aleksandar seničić detaljno objasnio

EVO ŠTA MOGU DA RADE RODITELJI DECE KOJA SU OPLJAČKANA NA LETOVANJU U BUDVI: Samo u jednom slučaju mogu da traže odštetu

Društvo -

Roditelji tinejdžera iz Vrbasa, Zrenjanina, Novog Sada i Beograda koji su na letovanje u Budvi zatekli prljave sobe u hotelu "Vila Prestiž", a zatim insistirali da budu prebačeni u drugi, gde je zatim u hotelu "Park" u subotu opljačkano šestoro dece i uzeto im ukupno 650 evra iz kofera, nakon putovanja mogu da obaveste turističu inspekciju kako bi se utvrdile okolnosti.

- Samo ako je došlo do bitnijeg odstupanja od programa putovanja, roditelji mogu tražiti obeštećenje od agencije, ali treba naglasiti da je agencija deci izašla u susret i našla im drugi smeštaj, bez obzira što nisu ušli u sobe gde je trebalo da budu smešteni. Promena smeštaja na putovanju prilikom dolaska na destinaciju nije jednostavna i uobičajena - objašnjava Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne organizacije turističkih agencija Juta i dodaje:

Crna Gora, primorje, plaža
foto: Ana Paunković

- Roditelji su i pre putovanja morali da se upoznaju sa smeštajem, jer se objekat vrlo teško menja. Moglo se desiti da nema smeštaja i da je sve bukirano - objašnjava Seničić i dodaje da je na putovanju na svakom putniku odgovornost za lične stvari, jer u hotelima postoji sef koji može da se koristi.

Podsetimo, iz "Vile Prestiž" rekli su za Kurir da su imali smenu gostiju tog dana i sobarice nisu uspele da spreme sobe kako bi deca ušla.

- Nastavnice su nas zamolile da deca uđu u sobe kako bi se presvukla za plažu. Ustupili smo im prostorije u prizemlju objekta koje se ne izdaju, već treba da se renoviraju, jer su na prvom i drugom spratu sobarice sređivale sobe kako bismo primili goste. Tako pomenute slike ne odražavaju stvarno stanje u našem objektu, niti predstavljaju sobe u kojima bi gosti boravili.

Kako je izražena želja da promene smeštaj, agencija im je izašla u susret, a istog dana je poslala drugu grupu gostiju u naš hotel, koja nije imala nikakvih zamerki na uslove i higijenu - navode iz hotela.

Kurir.rs

Bonus video:

04:13

NOVA HIT DESTINACIJA ZA LETOVANJE! Hoteli su renovirani, a ponude izuzetno povoljne! Najbolji aranžmani DO KRAJA JUNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track