DRAMA NA CRNOGORSKOJ GRANICI: Baka povela unuka na more, a graničari ih usred noći vratili za Srbiju! Zbog OVOGA ih nisu pustili!
Foto: Ana Paunković

zlokoban poziv u gluvo doba noći

DRAMA NA CRNOGORSKOJ GRANICI: Baka povela unuka na more, a graničari ih usred noći vratili za Srbiju! Zbog OVOGA ih nisu pustili!

Društvo -

Sezona letovanja je u toku, a kako ne bi došlo do neprijatnosti naročito na prelazu granica savetujemo da pre polaska na put najpre pogledate koja dokumenta su neophodna za boravak u inostranstvu kako za odrasle tako i za decu.

Naime, redakciji Kurira javila se T.N. iz Kuršumlije koja kaže da je njeno dete noćas imalo neprijatnost jer su ga sa bakom vratili sa crnogorske granice.

- Veče između petka i subote oko 22 sata sin koji ima sedam godina je krenuo na letovanje sa bakom, mojom majkom na more u Čanj. Danima je iščekivao ovo putovanje, odbrojavao sate i dane kada će stići na more. Ja i suprug smo mu izvadili zdravstveno i putno osiguranje, saglasnost oba roditelja overeno kod notara. Spakovali smo izvod i iz matične knjige i overenu zdravstvenu knjižicu. Niko nam nije pomenuo da nam je potrebno još nešto - priča nam majka i dodaje:

Crna Gora, primorje, plaža
foto: Ana Paunković

- U gluvo doba noći zvoni telefon, presekao me poziv vidno razočarane majke koja nam je saopštila da nisu mogli da pređu granicu i da se kombijem vraćaju kući. Problem je bio jer dete nije imalo pasoš.

Majka kaže i da se dete razočaralo i namučilo tokom puta nadajući se da će ujutru da ugleda more i uživa sa bakom.

- Na sreću majka je uspela da zaustavi kombi i zamolila je za prevoz. Ja sam se zabrinula i veoma uplašila kada mi je u tri ujutru zazvonio telefon, a plus sam i trudna te sve to na mene utiče mnogo više. Putovanje je tačno bilo isplanirano, plaćeno preko agencije. Karte su propale, ali dobra stvar je da smo se dogovorili sa agencijom da smeštaj pomerimo od 15. jula.

Crna Gora, Plaža
foto: Shutterstock

Zaista nismo znali da je detetu potreban i pasoš, da jesmo izvadili bismo ga i ne bi bilo problema. Sad ćemo po hitnom postupku to uraditi. Znam da smo sami krivi jer se nismo obavestili, ali želimo da upozorimo sve roditelje da znaju ovo kako ne bi imali istu neprijatnost.

Podsetimo, na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore se navodi da državljani Republike Srbije mogu ulaziti u Republiku Crnu Goru i u njoj boraviti do 90 dana sa važećom putnom ispravom bez vize.

- Od 1. januara 2020. godine maloletni državljani Republike Srbije i Republike Crne Gore državnu granicu između Srbije i Crne Gore mogu da prelaze samo uz važeći pasoš ili ličnu kartu - piše na sajtu.

Kurir.rs

Bonus video:

04:13

NOVA HIT DESTINACIJA ZA LETOVANJE! Hoteli su renovirani, a ponude izuzetno povoljne! Najbolji aranžmani DO KRAJA JUNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja